Bezoeker homo-ontmoetingsplaats mishandeld, drie bewapende tieners opgepakt

28 augustus 2021 om 13:17 • Aangepast 30 augustus 2021 om 10:44
nl
Drie tieners zijn donderdagavond op heterdaad aangehouden na het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats in Reek. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bij de politie waren de afgelopen maanden zo'n tien meldingen binnengekomen van homogeweld bij deze ontmoetingsplaats aan de Rustvenseweg. Daarom hielden agenten in burger hier donderdagavond preventief toezicht. Een vertegenwoordiger van het politienetwerk Roze in Blauw legde contact met de bezoekers en gaf hen informatie.

Ploertendoder, wapenstok en taser
In de loop van de avond zagen de agenten bij deze homo-ontmoetingsplaats drie mannen uit een auto stappen en de bosjes inlopen. Korte tijd later kwam er bij de meldkamer een telefoontje binnen dat er iemand bij deze ontmoetingsplaats mishandeld was.

De verdachten bleken de mannen die uit deze auto waren gestapt. Agenten in uniform konden hen daar meteen aanhouden.

Tiener alsnog overmeesterd
Een verdachte probeerde er nog vandoor te gaan, maar hij kon worden overmeesterd. De verdachten zijn twee 18-jarige mannen uit Herpen en een 19-jarige man uit Berghem.

Bij hen en in hun auto vonden agenten onder meer een ploertendoder, een wapenstok, pepperspray en een taser. Deze wapens zijn in beslag genomen. Het drietal is vastgezet. De politie onderzoekt of deze mannen ook betrokken waren bij andere geweldsmisdrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!