Ondanks corona gaan introducties Curio en Associate Degrees Academie door - Omroep Brabant

Ondanks corona gaan introducties Curio en Associate Degrees Academie door

31 augustus 2021 om 15:18 • Aangepast 31 augustus 2021 om 15:57
nl
Veel studenten moeten aankomende week weer aan de bak. Voor het zover is, staan voor de nieuwkomers de introductiedagen voor de deur. Anders dan anders, maar de nieuwe lichting krijgt wel de kans elkaar en de studie een beetje te leren kennen. "Zoveel mogelijk fysiek. Dat is wat we het liefste willen," vertelt organisator Anne van Zwol van Associate Degrees Academie.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Van Zwol vertelt dat de introductie hoe dan ook door zou gaan.. “Er is altijd een plan B. We vonden het te belangrijk om te cancellen.” Ruim driehonderd studenten kwamen daarom afgelopen maandag bijeen in het RBC-stadion in Roosendaal.

Vier scenario's
Ook opleidingscentrum Curio is op alles voorbereid, om de introductie veilig te laten verlopen. Er lagen vier scenario’s op tafel, vertelt corporate communicatieadviseur Jacqueline Buijsrogge. “Een introductie waarbij er anderhalve meter afstand gehouden moest worden of een volledig digitale introductie.” Ook een scenario afhankelijk van de persconferentie en een scenario waarbij negentig procent van de activiteiten fysiek plaatsvindt en tien procent online waren een optie. Uiteindelijk heeft Curio voor dat laatste scenario gekozen.

Dit houdt in dat er kleinschalige activiteiten worden georganiseerd op de onderwijslocaties. Op het mbo hoeft inmiddels geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Wel geldt er een maximale groepsgrootte van 75 personen in aula’s en collegezalen. “Daarom vinden de activiteiten zo veel mogelijk buiten plaats.” Verder wordt de studenten gevraagd om twee keer per week preventief een zelftest te doen. Die worden door Curio verstrekt.

Anderhalve meter losgelaten
De Associate Degrees Academie koos er maandag voor om te werken met Testen voor Toegang. Binnen in het stadion werd de anderhalve meter losgelaten. Informaticastudenten Lindsey en Isabel hebben niet lang getwijfeld om naar de introductie te komen. Ze vertrouwen in alle getroffen maatregelen. “Het was goed geregeld. Iedereen had een toegangsbewijs nodig, dus het was heel veilig om hier met zijn allen te zijn.”

Van Zwol: “We hebben het programma gelukkig zo kunnen samenstellen dat het, in welk scenario dan ook, hetzelfde kon blijven. Daar waren we heel blij om.” Na een warming up van de Boxing Company, strijden de studenten tegen elkaar in een quiz en volgen ze een gastcollege van een motivational speaker. Waar de meesten geboeid zitten te luisteren, scrollen een aantal zonder gêne door TikTok. Zij lijken meer zin te hebben in een feestje.

Bier en bitterballen
Maar helaas, een kroegentocht is dit jaar geen optie. “Dat deden we twee jaar geleden wel, maar door corona hebben we het moeten aanpassen”, aldus Van Zwol. Wel houden veel opleidingen binnen de Associate Degrees Academie nog een eigen introductie. Zo organiseert de opleiding Management een spelletjesmiddag met levend tafelvoetbal. “Bij alle opleidingen wordt het wel afgesloten met een borrel. Dat is wel het belangrijkste: bier en bitterballen.”

De Curio-studenten kunnen een feest op hun buik schrijven. “De introductie is vooral gericht op kennismaking met de school en met elkaar,” vertelt Buijsrogge.

Toch is bouwkundestudent Wessel blij dat hij naar de introductie in het stadion is gekomen. Daar heeft hij fysiek kennisgemaakt met zijn medestudenten. “Ze hebben het leuk aangepakt, met allerlei spelelementen. Dat verbindt studenten met elkaar.” Informaticastudente Lindsey is het daarmee eens: “Ik ging hier met nul verwachtingen heen, maar het was zeker een geslaagde introductie.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.