Ouders langs de lijn tijdens voetbaltrainingen? Niet meer bij OJC Rosmalen

31 augustus 2021 om 15:50 • Aangepast 1 september 2021 om 15:01
nl
Ouders mogen bij voetbalvereniging OJC Rosmalen niet meer langs de zijlijn staan bij trainingen. "Dit geeft spelers veel meer rust."
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Ouders die de training van hun kind willen bijwonen moeten voortaan toekijken vanaf het horecaplein, het plein bij de kantine. De maatregel is een erfenis uit de periode dat ouders vanwege de coronamaatregelen helemaal niet welkom waren op het sportpark.

"Ouders zijn van harte welkom bij OJC, alleen dan wel op het horecaplein."

In die periode kon de jeugd gewoon door trainen én het heeft zowel de spelers als de trainers veel goeds gebracht, zo merkten vrijwilligers bij de club. Met ouders langs de zijlijn zijn jeugdspelers regelmatig afgeleid en verliezen zij de focus. Jacobs kan hier voldoende voorbeelden van geven. "Ouders vragen hun kind om bij de zijlijn wat te komen drinken, terwijl de trainer bezig is met een training. Of ouders nemen het broertje of zusje mee waardoor de kinderen worden afgeleid."

Jacobs heeft gemerkt dat er wat kritiek is op de maatregel, vooral omdat de boodschap volgens hem niet goed begrepen wordt. "Ouders zijn van harte welkom bij OJC, alleen dan wel op het horecaplein."

Volgens hem moeten ouders ook niet te zwaar tillen aan de nieuwe maatregel: "Als het regent staat er ook niemand naast de zijlijn." De nieuwe maatregel geldt niet voor de kleuter- en peutertrainingen. Tijdens de wedstrijden van alle teams geldt dat ouders wel naast de zijlijn mogen staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!