Video

Roel en Mike half naakt op 'Horse and Hunk'-kalender

1 september 2021 om 20:57 • Aangepast 2 september 2021 om 10:33
nl
Roel van Mierlo uit Dongen en Mike van Wijk uit Sint-Michielsgestel staan dit jaar als Brabantse hunks op de 'Horse and Hunk'-kalender. De mannen zien dit als een enorm compliment. "Er zijn al wat kalenders opgeëist door mensen in mijn omgeving."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Ieder jaar schitteren twaalf hunks op deze kalender. Wat in 2009 begon als een vernieuwing op 'de mooie vrouwen met auto'-kalender is uitgegroeid tot een jaarlijks project. Een deel van de opbrengst gaat naar Brooke Hospital for Animals, een stichting die zich inzet voor dieren in Egypte, Pakistan en India.

"Ik wil paardrijden in een goed daglicht zetten voor mannen."

Na een oproep op Facebook stroomde de telefoon van Roel vol met berichtjes. Zijn omgeving vond dat hij wel een plekje op de kalender verdiende. "Ik ben niet het standaardtype voor de Horse and Hunk-kalender", vertelt hij. "Er staan geen andere modellen op de kalender met tattoos dus ik spring er zeker tussenuit."

Een andere reden voor Roel om mee te doen is zijn liefde voor paarden. Hij deed de fotoshoot samen met het lespaard waar hij al een jaar op rijdt. Hiermee laat hij zien dat mannen en paarden een goede combinatie zijn. "Ik wil paardrijden in een goed daglicht zetten voor mannen", zegt de Dongenaar.

Mike uit Sint-Michielsgestel is daarentegen benaderd voor de kalender na zijn tweede plaats in de 'Mister of the Netherlands'-competitie. Voor hem was het een stuk spannender om met de grote, sterke dieren op de foto te gaan. "Op het laatst had het paard honger waardoor het minder met de shoot bezig was maar ik had geen angst en het was een mooie ervaring", vertelt hij.

"Ik moet wat kalenders gaan afstaan aan familieleden en vrienden."

De officiële kalenderfoto's zijn nog niet allemaal bekend gemaakt maar de Brabantse hunks worden al overladen met enthousiaste reacties. "Ik wilde een kalender bestellen om op te hangen maar dat worden er al meer", zegt Mike. "Ik moet wat kalenders gaan afstaan aan familieleden en vrienden."

Ook Roel verwacht wat kalenders uit te moeten delen in zijn omgeving en hij heeft er daarom wat extra besteld. Binnenkort komt er zelfs een winactie op Facebook waarbij hij de winnaar persoonlijk een kalender gaat overhandigen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.