Man in park Breda beroofd door vier mannen, politie zoekt getuigen

1 september 2021 om 15:57 • Aangepast 2 september 2021 om 15:27
nl
Vier mannen hebben dinsdagavond rond halftien in het Liniepark in Breda een man beroofd. Ze volgden hem een tijdje en namen uiteindelijk zijn geld mee. De politie zoekt nog getuigen en hoopt ook camerabeelden te krijgen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het slachtoffer liep dinsdag rond kwart over negen 's avonds een café uit en liep via de Minckelersstraat het Liniepark in. Daar merkte hij dat hij werd gevolgd door vier mannen. Het waren dezelfde mannen die hij eerder diezelfde avond bij hem in de buurt had zien staan toen hij geld pinde bij het station.

Niet gewond geraakt
Plotseling haalden drie van de mannen het slachtoffer in. Ze eisten zijn geld en bedreigden hem met een mes. Ook duwden en schopten ze hem een paar keer. Het slachtoffer werd uiteindelijk stevig vastgepakt zodat hij zich niet meer kon verzetten. De mannen pakten het geld uit zijn zak en gingen er daarna snel vandoor. Het slachtoffer is verder niet gewond geraakt.

Iets na tien uur 's avonds plaatste Burgernet nog een oproep om uit te kijken naar de vier mannen, maar ze bleven spoorloos. Daarom is de politie op zoek naar getuigen en mogelijke camerabeelden. Ze hoopt dat mensen het viertal hebben zien lopen bij het station aan de kant van de Speelhuislaan rond tien over halfnegen, of dat iemand iets heeft gezien rondom het Liniepark rond tien voor halftien.

Wachten op privacy instellingen...

Signalementen
Het slachtoffer hoorde de vier in een taal spreken die hij niet kon plaatsen. Daarom denkt hij dat ze van buitenlandse afkomst zijn. De signalementen van de mannen:

  • Verdachte 1: rond de de 19 jaar oud, 1.80 m lang, gezet postuur, zwarte baard, zwarte kleding
  • Verdachte 2: rond de 19 jaar oud, 1.70 m lang, normaal postuur, witte broek, zwarte bovenkleding
  • Verdachte 3: rond de 19 jaar oud
  • Verdachte 4: rond de 19 jaar oud, wipneus, ingevallen kin

Mensen met tips, informatie of camerabeelden kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!