Straten lopen onder en huizen zonder water door gesprongen leiding - Omroep Brabant
Video

Straten lopen onder en huizen zonder water door gesprongen leiding

2 september 2021 om 06:27 • Aangepast 3 september 2021 om 09:51
nl
Wachten op privacy instellingen...
In de nacht van woensdag op donderdag zorgt een gesprongen waterleiding voor veel overlast in de wijk Geeren-Zuid in Breda. Meerdere straten in het noordoosten van de stad stonden blank. Nog altijd zitten 'vijftig tot honderd' huizen zonder water, meldt de veiligheidsregio.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De leiding is op drie plaatsen gesprongen, waarschijnlijk door te hoge druk. In enkele straten veroorzaakten de gesprongen leidingen gaten in de weg.

Herstel
Er worden in de buurt mobiele watertappunten opgezet. Ook stroomde bij sommige huizen water naar binnen. Bewoners bij wie dat gebeurde, kregen het advies om de hoofdkraan dicht te draaien. Dat advies is inmiddels weer ingetrokken.

Brabant Water en Enexis zijn nog steeds bezig om de leidingbreuken te herstellen. Dat kan zeker nog tot ver in de donderdagochtend duren, schrijft de veiligheidsregio. Pas als de leidingen hersteld zijn kunnen de getroffen huizen weer opnieuw worden aangesloten.

Wateroverlast
De politie sloot onder meer de Philips Schonckstraat, Conradstraat, Leeghwaterstraat en de Lelystraat af. Donderdagochtend rond halfzeven staat eigenlijk alleen de Conradstraat nog blank, al zijn de straten nog altijd afgesloten voor werkzaamheden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone