Corsozondag in Zundert al bijna uitverkocht, op maandag nog ruimte

2 september 2021 om 13:34 • Aangepast 2 september 2021 om 14:14
nl
Het gaat hard met de kaartverkoop voor het bloemencorso in Zundert. “Voor de zondag zij we zo goed als uitverkocht”, vertelt Lennart Schrauwen van de organisatie. “Van zondagmiddag één uur tot kwart voor zes zijn we al volgeboekt. Het leeft enorm. Alleen voor het laatste uur tussen zes en zeven zijn er nog kaarten.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Wie voor de zondag achter net vist kan nog wel op maandag terecht, benadrukt Schrauwen. “Ook daar gaat het hard, maar voor de maandag zijn er nog wel voldoende kaarten."

4750 kaarten waren er beschikbaar voor corsozondag en er zijn er nog maar een paar van over. Schrauwen legt uit waarom het terrein waar de wagens komen te staan zondagmiddag pas om één uur opengaat.: “In de ochtenduren van komende zondag rijden de buurtschappen de wagens eerst naar het tentoonstellingsterrein. Daar worden de wagens dan stuk voor stuk beoordeeld door de jury. Vandaar dat we pas om één uur kunnen openen”, aldus Schrauwen.

"In totaal hebben we ruim 12.000 kaarten in de verkoop, waarvan 8000 voor de maandag omdat dat een hele dag is. Het lijkt veel, maar vergeleken met een normaal rijdend corso is het maar een schijntje”, aldus de zegsman. “Dan gaan er rond de 50.000 kaarten over de toonbank, maar we mogen gelukkig iets doen en daar zijn we ook heel blij mee.”

"Wat vooral indrukwekkend is, is de saamhorigheid onderling."

Commissaris van de Koning Ina Adema kwam dinsdagavond voor een werkbezoek naar de corsobouwers in Zundert. “Ik heb samen met burgemeester Joyce Vermue twee wagens in aanbouw bekeken”, aldus Adema. “Allebei prachtige ontwerpen. Ik vind vooral de onderlinge saamhorigheid indrukwekkend en het feit dat jong en oud dit samen doen.”

Adema bracht samen met de burgemeester van Zundert een bezoek aan de buurtschappen Poteind en Helpt Elkander. Ook burgemeester Joyce Vermue was onder de indruk van de wagens. “Corona krijgt Corso Zundert niet klein. Grote bewondering voor wat er in deze tijd wordt gerealiseerd."

Omroep Brabant zendt het Corso zondagmiddag vanaf 14.30 uur live uit op tv en online. Vanaf 17.45 uur worden de hoogtepunten herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!