Video

Superfan Monique dolgelukkig met nieuw ABBA-album: 'Dit is onwerkelijk'

2 september 2021 om 21:37
nl
Vreugde bij ABBA-fans. De Zweedse band komt na bijna veertig jaar met een nieuw album. Monique Hoevens (57) uit Tilburg keek samen met andere ABBA-fans thuis naar een livestream waarin de band het nieuws onthulde.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"We hadden al wat geruchten gehoord over een nieuw album. Eerst twee liedjes die een paar jaar geleden al werden aangekondigd. Daarna werden het volgens de roddels vijf liedjes en toen tien. Maar in Zweden werd alles ontkend. Ze wilden het grote nieuws voor vandaag bewaren", zegt Monique. "We waren hartstikke zenuwachtig vandaag. Dit is zo onwerkelijk, dat na al die jaren je favoriete band nog muziek uitbrengt."

Twee nummers van het album, 'Don't Shut Me Down' en 'I Still Have Faith In You' waren meteen te horen. "Het eerste is een vrolijk liedje, zoals we dat kennen van vroeger. Het tweede liedje is een hedendaagse ballad met mooie opbouw. De samenzang van stemmen als Agnetha erbij komt, is geweldig."

"Het was mijn kennismaking met muziek."

Het nieuwe album is te koop via iTunes, maar ook als langspeelplaat en op een cassettebandje. "Alle websites waar je kon bestellen zijn gecrasht, zo veel belangstelling is er. Maar gelukkig heb ik wel iets kunnen bestellen en ik blijf het proberen", zegt Monique.

Zo wil ze graag naar het eerste concert in Londen, waar de bandleden als hologrammen te zien zijn. "Ik ben al fan sinds ik jong ben. Het was mijn kennismaking met muziek. Ik logeerde bij mensen die het Songfestival keken en moest verplicht meekijken. ABBA deed mee en won toen."

Ook jongere generaties zijn fan van de muziek. "Je merkt wel dat de nieuwe generatie de teksten van de filmmuziek zingt en die zijn net iets anders. Maar het trekt mensen van alle leeftijden."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!