Video

Brand in appartementengebouw Eindhoven, dertig bewoners geëvacueerd

3 september 2021 om 15:38 • Aangepast 6 september 2021 om 10:09
nl
In Eindhoven moesten ruim dertig mensen hun huis verlaten, vanwege een grote brand in een appartement in de Lichtstraat. Eén iemand is naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsproblemen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De brandweer kreeg de melding van de brand binnen rond half drie. De brand is volgens de brandweer ontstaan in de keuken van een appartement op de vijfde verdieping. Daar stond nog een pan op de kookplaat. De bewoner was niet thuis toen de brand uitbrak.

Kleine brand, grote impact
Het appartementengebouw is speciaal voor mensen boven de 55 jaar. Het hele gebouw moest worden ontruimd. De mensen, in totaal zo'n 38, zijn opgevangen op een veldje naast de flat, daar hebben ze zo'n twee uur gezeten. "Het was een klein brandje, met een grote impact", zegt de brandweer. De impact was volgens hem zo groot, omdat het allemaal hulpbehoevende ouderen zijn die plotseling hun appartement uit moesten.

Foto: Tonnie Vossen.
Foto: Tonnie Vossen.

Volgens de bewoners zelf was er geen sprake van paniek en verliep de evacuatie rustig. Wel waren er vijf mensen die ademhalingsproblemen hadden doordat ze rook hadden ingeademd. Bij de ambulance zijn ze gecontroleerd, waarna één iemand naar het ziekenhuis is gebracht voor extra controle.

Iemand aangehouden
Er werd vrijdagmiddag ook iemand aangehouden. Dat gebeurde bij het flatgebouw naast het gebouw dat ontruimd werd. De bewoners van dat flatgebouw mochten tijdelijk ook niet meer naar binnen. Maar één iemand was het daar niet mee eens en verzette zich tegen de politie, waarop diegene werd gearresteerd.

De brand was rond half vier onder controle. Daarna zijn de bewoners onder begeleiding van de brandweer en politie weer terug naar hun appartementen gebracht. Ze moeten wel nog rekening houden met stankoverlast.

Foto: Tonnie Vossen.
Foto: Tonnie Vossen.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!