Tractor doorboort met hooischudder auto bij verkeersruzie

5 september 2021 om 11:03 • Aangepast 6 september 2021 om 09:54
nl
Bij een verkeersruzie in Wouwse Plantage is zaterdagmiddag een tractor ingereden op een auto. De motorkap van de auto werd doorboord door de hooischudder van de tractor. De bestuurder van de tractor (43) uit Wouwse Plantage is aangehouden voor mishandeling en poging tot doodslag.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zaterdagmiddag reed een inwoner van Huijbergen (73) samen met zijn vrouw (70) over de Plantagelaan in de Wouwse Plantage. Voor hem reed een tractor. Tot twee keer toe probeerde de bestuurder van de auto door richting aan te geven te laten weten dat hij de tractor links wilde inhalen. De bestuurder van de tractor voorkwam dat door steeds naar links te sturen.

Na de tweede inhaalpoging zette de bestuurder zijn tractor stil voor de auto en stapte hij uit. Ook de automobilist stapte uit en er ontstond een woordenwisseling. De vrouw bleef in de auto zitten.

Vechtpartij
De woordenwisseling liep uit op een vechtpartij, waarbij de tractorbestuurder de automobilist tegen de grond sloeg en hem daar nog een trap gaf. Daarna stapte hij in zijn tractor en reed hij met grote snelheid achteruit tegen de auto van het slachtoffer waar nog steeds de vrouw in zat. Toen de tractor de auto raakte, doorboorde een van de hooischudders (pinnen) de motorkap. Hierna reed de verdachte weg.

De Huijbergenaar deed aangifte van poging zware mishandeling en poging tot doodslag. De verdachte is aangehouden in zijn huis in Wouwse Plantage en na verhoor zaterdagavond rond tien uur weer naar huis gestuurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.