Video

Tafelvoetballer Wesley de Graaf derde in dubbelspel jeugd-WK

6 september 2021 om 17:30 • Aangepast 7 september 2021 om 11:58
nl
Tafelvoetballer Wesley de Graaf uit Prinsenbeek is afgelopen weekend derde geworden op het wereldkampioenschap voor jeugd in het Duitse Sint Wendel. Dat deed hij in het dubbelspel. In het enkelspel werd De Graaf vijfde.
Profielfoto van Corrado Francke
Geschreven door
Corrado Francke

Met zijn Belgische partner Jordy Mertens won hij twee van de vier kwalificatieduels, die bepalen tegen wie het duo in de kwartfinales moest spelen. De twee kwamen tot in de halve finale, maar die werd verloren. Toch wonnen ze de wedstrijd om het brons met 3-1 in sets.

Enkelspel
De 17-jaar oude De Graaf begon zijn enkelspel overtuigend omdat hij als enige van de vijftien deelnemers alle vier zijn kwalificatieduels als winnaar afsloot. Zijn winnende reeks kon hij niet doortrekken naar de kwartfinale, waarin hij werd uitgeschakeld.

Omdat de Prinsenbeekse tafelvoetballer zich wel als beste had gekwalificeerd, leverde dit hem een vijfde plek op.

'Lang naartoe gewerkt'
"Mooi om toch iets mee naar huis te nemen", vertelt De Graaf over zijn WK-avontuur. "Dit is wel wat ik had gehoopt, want ik heb hier lang naartoe gewerkt en elke dag getraind."

Het wereldkampioenschap werd, net als veel andere toernooien in het tafelvoetbal, gedomineerd door Duitsland. In zowel het enkel- als dubbelspel waren De Graaf en Mertens de enige niet-Duitsers in de top vijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!