Video

Osse man rijdt hardloper dood en gaat er vandoor: jaar cel geëist

8 september 2021 om 14:28 • Aangepast 9 september 2021 om 14:10
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 39-jarige man uit Oss voor het doodrijden van een hardloper in Zaltbommel. Het 52-jarige slachtoffer werd op zondag 30 mei van achteren aangereden en hij overleed aan de gevolgen daarvan. De bestuurder reed na het ongeluk door.
Profielfoto van Madhavi RaaijmakersProfielfoto van ANP
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers & ANP

De politie vond dezelfde zondag nog de bestelauto die bij het ongeluk betrokken was. Een dag later kon de verdachte uit Oss worden aangehouden toen hij op het station van Venlo de trein naar Duitsland wilde nemen. Een vriend had 112 gebeld en de verdachte aangegeven, zo weet Omroep Gelderland te melden.

Alcohol en cocaïne
De verdachte bekende dat hij de hardloper heeft aangereden. Verder heeft hij volgens het OM toegegeven dat hij voorafgaand aan het ongeval alcohol en cocaïne had gebruikt. Die stoffen konden op het moment van zijn arrestatie niet meer in zijn bloed worden gemeten.

Op het moment van de aanhouding had de man nog wel zeven gram cocaïne op zak. Ook had hij geen rijbewijs en zou hij veel te hard hebben gereden.

"Het moet zo zijn geweest dat de verdachte onvoldoende rechts heeft gehouden", zei de officier van justitie in de rechtbank in Arnhem.

Behalve een celstraf eiste de officier van justitie een rijverbod van drie jaar.

Bekijk hier de beelden genomen kort na het ongeluk:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.