Fietser (25) opzettelijk aangereden door automobilist in Breda - Omroep Brabant

Fietser (25) opzettelijk aangereden door automobilist in Breda

12 september om 12:52 • Aangepast 13 september om 12:31
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Een fietser is zaterdagnacht in Breda aangereden door een automobilist op de Poolseweg. De automobilist reed daarna door. De politie houdt er rekening mee dat de aanrijding bewust gebeurde.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het 25-jarige slachtoffer, een man uit Dorst, is door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis gebracht.

Glas
Vermoedelijk houdt de aanrijding verband met een ruzie die eerder in de nacht plaatsvond op de Generaal Maczekstraat in Breda en ongeregeldheden aan het Benedictinessenhof. Hier kwamen rond kwart voor drie 's nachts meerdere telefoontjes over binnen bij de politie. Deze straten bevinden zich vlakbij de Poolseweg.

Toen agenten poolshoogte namen in deze buurt, zagen ze veel glas op de Generaal Maczekstraat liggen. Toen ze dit wegveegden, kwam een automobilist langsrijden. De auto waarin deze reed, kwam overeen met de omschrijving van de auto die betrokken was bij de aanrijding op de Poolseweg.

Poging tot doodslag
Aan de voorkant van deze auto zagen de agenten 'verse schade'. De 21-jarige bestuurder uit Breda werd aangehouden voor poging tot doodslag. Ook zijn 15-jarige passagier is meegenomen als betrokkene. De auto waarin zij reden, is in beslag genomen.

De recherche onderzoekt op dit moment de verschillende verklaringen en begint een buurtonderzoek. "Mensen die meer van de verschillende gebeurtenissen afweten of er camerabeelden van hebben zijn meer dan welkom", benadrukt een politiewoordvoerder.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...