FC Eindhoven sterkste in derby tegen Helmond Sport, Jong PSV verliest

13 september 2021 om 22:11 • Aangepast 14 september 2021 om 09:53
FC Eindhoven heeft de derby tegen Helmond Sport met 3-2 gewonnen. Halverwege waren beide teams nog in evenwicht. Na rust trok de ploeg van trainer Rob Penders de overwinning naar zich toe. Jong PSV verloor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 2-1. NAC kreeg in Amsterdam een stevig pak slaag. Jong Ajax versloeg de Bredase ploeg met 6-3.
Profielfoto van Corné Verschuren

FC Eindhoven – Helmond Sport 3-2

In de eerste helft kreeg FC Eindhoven de betere kansen om de score te openen. Joey Sleegers (paal), Barnabás Rács en Charles-Andreas Brym kregen mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Verrassend genoeg was het Arno van Keilegom die vijf minuten voor de rust Helmond Sport op voorsprong schoot. Lang plezier hadden de Helmonders niet van de voorsprong. Twee minuten later tikte Jort van der Sande de gelijkmaker binnen.

Een kwartier na rust zette debutant Charles-Andreas Brym de thuisploeg weer op voorsprong. Tien minuten voor tijd was het Enrico Hernández die uit de rebound doel trof: 3-1. In de slotminuten kreeg Helmond Sport nog de aansluiting na een doelpunt van Jellert van Landschoot: 3-2.

Nathan Markelo (Jong PSV, L.) in duel met Kjeld van den Hoek (Jong FC Utrecht), Foto: Orange Pictures

Jong FC Utrecht - Jong PSV 2-1

De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij liep in Utrecht tegen een 2-1 nederlaag aan. Jong FC Utrecht kwam na een kwartier op voorsprong door Nick Venema. De aanvaller werd vorig seizoen nog verhuurd aan NAC. Kort voor rust schoot Cheick Touré vanaf de strafschopstip raak: 1-1. Kort na de rust was het Davy van den Berg die de thuisploeg naar een overwinning loodste: 2-1.

Ralf Seuntjens scoorde twee keer voor NAC in Amsterdam (Foto: Orange Pictures)

Jong Ajax -NAC Breda 6-3

NAC kwam al na drie minuten op voorsprong na een doelpunt van Ralf Seuntjens. Daarna nam Jong Ajax de touwtjes in handen en liep in hoog tempo naar een 4-1 voorsprong met de rust. Doelpuntenmakers waren Danilo Pereira da Silva, Kenneth Taylor. Victor Jensen en Youri Baas.

Na rust scoorde zowel Jong Ajax als NAC nog twee keer. Voor de thuisploeg kwamen de doelpunten op naam van Youri Vergeer en Max de Waal. Voor NAC waren Thom Haye en Ralf Seuntjens succesvol.