Met een camper 3000 kilometer door Europa, helemaal op zonne-energie

14 september 2021 om 13:29 • Aangepast 14 september 2021 om 15:19
nl
De elektrische camper waar het Solar Team Eindhoven van de TU/e afgelopen jaar aan heeft gewerkt, begint op 19 september aan een toer door Europa. In vier weken tijd rijdt de Stella Vita 3000 kilometer langs allerlei Europese steden, universiteiten, bedrijven en campings.
Profielfoto van Katinka van de Brug
Geschreven door
Katinka van de Brug

Lotte van Dasler is student van de TU/e en eventmanager van het project. Zij heeft de toer helemaal georganiseerd: “Het was een behoorlijke uitdaging om alles te regelen. We hebben goed nagedacht over waar we precies langs willen en hoe we ons huis op wielen willen presenteren.”

“Het bijzondere aan deze camper is dat met de elektriciteit die wordt opgewekt via de zonnepanelen niet alleen kan worden gereden, maar ook kan worden geleefd.” vertelt Tijn ter Horst van het Solar Team Eindhoven. Na een rit van 730 kilometer moet de Stella Vita weer opgeladen worden, hoewel de zonnepanelen ook energie opwekken onder het rijden.

'Vooral inspireren'
De camper is uitgerust met een douche, toilet, een keukentje en bed. Op de camping kan het dak van de Stella Vita omhoog waardoor er meer ruimte ontstaat. "Zo laadt hij ook op als hij stilstaat en kun je bijvoorbeeld in de ochtend lekker een kopje koffie zetten.”

Het team wil vooral inspireren. De Stella Vita gaat langs bij overheidsinstellingen zoals het Europees Parlement in Brussel en de ambassade in Parijs. Daarnaast bezoeken ze andere universiteiten en verschillende bedrijven. “Maar tussendoor staan we ook op campings om te laten zien hoe het voertuig gebruikt kan worden.” Aldus Lotte van Dasler.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.