Man die met kapmes rondliep is 'een heethoofd die hele buurt terroriseert' - Omroep Brabant

Man die met kapmes rondliep is 'een heethoofd die hele buurt terroriseert'

14 september om 13:33 • Aangepast donderdag om 12:25
Een van de politiewagens die naar de straat kwamen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een van de politiewagens die naar de straat kwamen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De 76-jarige man die met een kapmes rondliep in Breda, terroriseert volgens buurtbewoners al langere tijd de buurt. Dinsdagochtend mishandelde hij een vrouw op straat. De politie loste een waarschuwingsschot om de verdachte aan te kunnen houden. "Hij staat hier bekend als een heethoofd", vertelt een vrouw die dinsdagochtend zag hoe de man ruzie maakte met de vrouw.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door
Ista van Galen & Ilse Schoenmakers

Eerder op de dag was er sprake van dat de man met een zwaard rondliep. Maar later meldt de politie dat het toch gaat om een groot kapmes. Op de Jeannette Houwingstraat zou de verdachte een vrouw een klap hebben gegeven. Volgens de politie belt ze daarna haar partner, die niet lang daarna aankomt met een metalen staaf. Nadat de verdachte de man met de metalen staaf ziet, gaat hij uit zijn huis een kapmes halen. Volgens buurtbewoners wilde hij tijdens de ruzie eerst twee stenen van de grond rapen.

Veel buurtbewoners stonden op straat en zagen de ruzie. "Ik hoorde geschreeuw, maar kon het niet verstaan. Maar ik weet dat het om de honden ging. Als iemand een hond uitlaat op het speelterrein, dan wordt hij boos. De vrouw die werd geslagen liet twee van haar honden uit", vertelt een buurtbewoonster.

"Ik zei dat ze echt moesten komen, omdat er anders doden zouden vallen."

Daar sluit een andere buurtbewoner zich bij aan. "Iedereen met een hond spreekt hij aan, terwijl hij zelf ook daar zijn hond uitlaat. Vooral degenen die hij kan hebben, vrouwen en kinderen." De bewoners willen anoniem blijven, uit angst voor de man.

Een buurman probeerde de boel te sussen. Een buurtbewoonster vreesde dat het alleen maar erger zou worden. "Ik heb meteen 112 gebeld maar dat heeft de hele wijk gedaan. Ik zei dat ze echt moesten komen, omdat er anders doden zouden vallen."

"Ik sta echt nog te trillen op mijn benen."

Ook een andere buurtbewoonster zag hoe de ruzie uit de hand liep. "Ik hoorde dat er om politie geschreeuwd werd en en ben toen bij het raam gaan kijken. Ik zag dat de man agressief was. Daarna werd er geschoten. Mensen renden weg en de honden flipten."

Agenten losten een waarschuwingsschot, omdat de man zich verzette bij zijn aanhouding. Na het schot kon hij worden aangehouden. "Van dat waarschuwingsschot ben ik zo geschrokken. Ik sta echt nog te trillen op mijn benen", vertelt een vrouw.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...