Man verkracht vrouw en mishandelt twee anderen: 20 maanden celstraf

15 september 2021 om 18:29 • Aangepast 16 september 2021 om 17:07
nl
Een man van 41 uit Cuijk moet twintig maanden naar de gevangenis omdat hij een vrouw heeft verkracht en twee andere vrouwen heeft mishandeld. Ook stal hij iemands telefoon en stak hij een autoband lek. De man moet zich ook laten behandelen aan zijn psychische problemen. Dat heeft de rechtbank Den Bosch besloten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De verkrachting vond plaats in oktober 2018. De man vroeg aan een vrouw die toen 19 was of zij een stukje met hem ging lopen. Hij had haar ontmoet bij het Verdihuis, een crisisopvang en woonbegeleiding in Oss.

Tijdens de wandeling gingen ze ergens zitten, waarna de dader haar op haar mond en in haar nek kuste. Daarna probeerde hij haar broek uit te trekken. De vrouw duwde hem nog van zich af en zei dat ze dat niet wilde. Maar daarna verkrachte hij haar.

Mishandelingen en diefstal
In januari 2019 mishandelde de man zijn toenmalige partner in Berghem. Hij schopte en sloeg haar, duwde haar hoofd tegen de muur en gooide haar op de grond. In september van dat jaar mishandelde de man een vrouw uit Nijmegen. Zij lag in een park in die stad te slapen en hij bood haar aan om mee naar zijn huis te gaan. Eenmaal bij hem thuis, sloeg hij meerdere keren met zijn vuist in haar gezicht.

Verder stal de 41-jarige man een iPhone en prikte hij de band van een auto lek. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk.

Psychische behandeling
Bij de hoogte van de straf houdt de rechtbank rekening met het geweld dat de man gebruikte. "De verdachte schrikt niet terug van geweld tegen vrouwen", stelt de rechtbank. Bovendien is hij eerder veroordeeld geweest. Volgens de psycholoog heeft de man een verstandelijke ontwikkelingsstoornis.

Als hij binnen drie jaar nog een keer in de fout gaat, moet hij nog eens tien maanden naar de gevangenis. Verder krijgt hij een meldplicht bij de reclassering, moet hij zich laten opnemen in een forensische zorginstelling en moet hij daarna begeleid gaan wonen. Ook moet hij meewerken aan alcohol- en drugscontroles.

De man moet aan verschillende slachtoffers schadevergoedingen betalen, in totaal 4280 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.