Zeecontainers moeten voorkomen dat hekken bij NAC-stadion bezwijken - Omroep Brabant

Zeecontainers moeten voorkomen dat hekken bij NAC-stadion bezwijken

17 september om 11:44 • Aangepast 20 september om 10:14
De gemeente Breda is vrijdagochtend begonnen met het plaatsen van vijftien zware zeecontainers bij het NAC-stadion. Deze containers gaan de grote uitklapbare hekken stutten. De zware metalen schermen die supportersstromen rond het voetbalstadion moeten scheiden, blijken onveilig te zijn.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

De nogal drastische maatregel is volgens de gemeente nodig, omdat recent onderzoek uitwijst dat de schermen in uitgeklapte vorm niet stabiel zijn. En dat levert een risico op voor supporters die langs de schermen lopen.

"NAC - Emmen wordt niet als een risicowedstrijd gezien, maar we willen geen enkel risico nemen"

De containers zijn geplaatst in verband met de wedstrijd van NAC Breda tegen FC Emmen op vrijdagavond. Elf zeecontainers stutten de schermen en vier andere worden bij de bussluis geplaatst. "NAC - Emmen wordt niet als een risicowedstrijd gezien, maar we willen geen enkel risico nemen", licht Huub Wirken van de gemeente Breda toe.

Zaterdag worden de enorme stallen bakken weer weggehaald. Maar zeker tot in het najaar wordt deze operatie bij thuiswedstrijden van NAC herhaald. De gemeente hoopt dat de hekken dan wel veilig zijn.

De gemeente Breda is eigenaar van de veiligheidsschermen en betaalt de kosten voor het plaatsen van de zeecontainers. Hoeveel het kost, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

In verband met de maatregel wordt vrijdagmiddag ook de Rat Verleghstraat bij het stadion afgesloten, tot zaterdagochtend. Het verkeer wordt omgeleid met behulp van verkeersregelaars.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...