NAC weet opnieuw niet te winnen, FC Den Bosch doet goede zaken

17 september 2021 om 22:23 • Aangepast 20 september 2021 om 09:54
De Brabantse clubs hebben vrijdagavond zoals wel vaker wisselend gepresteerd in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen FC Den Bosch pakte punten. NAC wist voor de zevende keer deze competitie niet te winnen. In de thuiswedstrijd tegen FC Emmen verloor de club met 1-2.
Profielfoto van Ron Vorstermans

Al na tien minuten mocht NAC-doelman Olij de bal uit het net vissen. NAC wist het vlak voor rust nog gelijk te maken, maar een kwartier in de tweede helft viel alsnog de 1-2. NAC kreeg in de 78e minuut nog een andere tegenslag te voorduren: centrale verdediger Collin Rösler pakte zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Andere Brabantse teams
Ondanks een rode kaart won MVV in Maastricht met 1-0 van FC Eindhoven. Ook TOP Oss wist uit bij Roda niet te winnen en legde het met een 2-0 uitslag af. FC Den Bosch deed daarentegen goede zaken en won thuis met 2-1 van Jong AZ. De Bosschenaren kwamen door Roy Kuijpers op voorsprong. Uit een strafschop zorgde AZ-speler Yusuf Barasi voor de 1-1. Kuijpers maakte vervolgens het winnende doelpunt.

Jong FC Utrecht klom naar de tweede plaats, op 1 punt van Jong AZ. Utrecht deed dat ten koste van Helmond Sport. De Helmonders konden in eigen huis niet voorkomen dat Utrecht drie keer tot scoren kwam, terwijl de thuisclub zelf op nul doelpunten bleef. Jong PSV speelt maandag tegen ADO Den Haag.