Video

Rico Verhoeven denkt soms aan stoppen: 'Maar eerst tien jaar kampioen zijn'

21 september 2021 om 22:11 • Aangepast 23 september 2021 om 09:59
nl
Rico Verhoeven staat volgende maand tegenover oud-K1-kampioen en ex-UFC-vechter Alistair Overeem. Een Nederlands onderonsje dus. Dinsdagavond was de persconferentie in de aanloop naar het gevecht. De wereldkampioen uit Halsteren toonde vooral respect voor de 41-jarige Overeem.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Beide vechters zaten weliswaar op veilige afstand van elkaar op het podium, maar van frictie of spanning was weinig sprake. Sterker nog, de sfeer was gemoedelijk. Toch gaat het veel te ver om Overeem en Verhoeven vrienden van elkaar te noemen, zo erkennen ze ook zelf.

'Niet mijn type'
In een ver verleden trainden ze wel eens samen, maar dat is het dan wel. Sterker nog, tijdens de persconferentie noemde Overeem zijn tegenstander meermaals ‘niet zijn type’. Hij had niet de behoefte om daar vervolgens verder op in te gaan. “Veel mensen zijn niet mijn type”, voegde hij er nog wel aan toe.

Maar dat Overeem veel respect heeft voor zijn opponent staat buiten kijf. “Ik vind hem een goed rolmodel voor kickboksen. Zonder hem zou kickboksen niet zijn waar het nu is in Nederland”, sprak Overeem.

“Ieder gevecht groeit hij als vechter. Hij heeft vaardigheden die andere kickboksers niet hebben. Er is een groot verschil tussen hem en de rest.” Duidelijke taal van de ervaren rot.

Overeem, die door Verhoeven werd vergeleken met 'een oude auto die al heel wat kilometers heeft gereden', tikt immers de 41 jaar aan. Da’s redelijk oud, erkent ook Overeem. Verhoeven is daarentegen in de vorm van zijn leven. Hij is al sinds 2014 Glory-wereldkampioen en hij kan nog even door.

Wat komt er na 2023 voor Rico?
Maar hoe lang? Dat is de grote vraag. Verhoevens contract loopt eind 2023 af. Dan is hij tien jaar wereldkampioen kickboksen, een record. Gaat hij zich daarna storten op acteren of hoopt hij nog even door te vechten?

“Daarna zien we wel. Denk ik eraan om daarna te stoppen? Ja, natuurlijk. Soms. Dat doe ik vaker. Het ding dat voor mij belangrijk is, is tien jaar lang kampioen zijn. Daar wil ik de lat leggen voor de volgende generatie. Kan het elf of twaalf jaar zijn? Ja, Maar mijn doel is tien jaar. En dan zien we wel.”

Zaterdag 23 oktober nemen de twee het tegen elkaar op in het GelreDome in Arnhem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!