Worstenbroodjesfans let op: jury Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gezocht

23 september 2021 om 07:00 • Aangepast 30 september 2021 om 16:39
nl
De verkiezing van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat bijna weer beginnen. Voor de consumentenjury wordt nog gezocht naar lekkerbekken die er niet genoeg van kunnen krijgen. Sanne Claassen zat vorige keer in de jury en moest negentig worstenbroodjes proeven.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Inmiddels is het de 25e keer dat de verkiezing wordt gehouden. De afgelopen twee jaar kon de verkiezing door corona niet doorgaan, maar dit jaar kunnen alle professionele bakkers en thuisbakkers zichzelf weer inschrijven voor de verkiezing. Hun gebakken worstenbroodjes gaan dan langs de jury. Er is een vakjury van professionals en een consumentenjury.

Sanne zat bij de laatste verkiezing in de consumentenjury en heeft genoten. “Het was echt fantastisch. Ik zou zo weer meedoen. Het was niet alleen leuk om alle broodjes te proeven, maar de sfeer in de groep was ook super.”

"We kregen achteraf nog allemaal een zak worstenbroodjes mee naar huis".

Tijdens het jureren moeten de kandidaten zo'n negentig worstenbroodjes proeven in drie dagen en verschil is er zeker. “Sommige broodjes waren zo vies dat ik ze weggooide. Andere waren weer zo lekker dat ik het hele broodje opat.”

Sanne is ook na al dat proeven de broodjes nog lang niet zat. “We kregen allemaal een zak worstenbroodjes mee naar huis. Die heb ik de dag erna meteen opgegeten.”

“Misschien als ik de jury laat zien dat ik duizend verschillende worstenbroodjes heb gegeten dat ze me wel aannemen voor de vakjury.”

Sanne weet wel waar een goed consumentenjurylid aan moet voldoen. “Je moet een goede eetlust hebben, want je moet veel proeven. Ook is het belangrijk dat je onpartijdig bent en je moet smaken kunnen herkennen.”

Sanne heeft zelf al eens meegedaan en mag zich daardoor niet nog eens aanmelden, maar ze heeft goede hoop. “Als ik de organisatie laat zien dat ik duizend verschillende worstenbroodjes heb gegeten, mag ik misschien wel in de vakjury.”

Nu is Omroep Brabant op zoek naar nieuwe liefhebbers:

  • Heb je oog voor detail?
  • Weet je bijzondere smaken te waarderen?
  • Krijg je echt nooit genoeg van een Brabants Worstenbroodje?

Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de consumentenjury. Wil je samen met een aantal professionele juryleden Brabantse worstenbroodjes keuren? Meld je dan aan op de website Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Schrijf ook op waarom juist jij in de jury zou moeten nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.