Jongen (16) ontvoerd in Breda en gewond teruggevonden

22 september 2021 om 13:54 • Aangepast 23 september 2021 om 13:40
nl
Een 16-jarige jongen uit Breda is dinsdagavond ontvoerd en even later weer teruggevonden in Hoek van Holland. Hij was gewond en lag in het water. Hij zou in een auto zijn gestapt, waarna hij tegen zijn wil in werd meegenomen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De ontvoering gebeurde dinsdagavond rond zeven uur. Nadat hij naar een supermarkt aan de Kesterenlaan was gegaan, stapte hij in de auto die hem meenam. Dat was vermoedelijk een zwarte Volkswagen Golf. Het is niet bekend hoeveel mensen in de auto zaten. Of de jongen vrijwillig instapte of onder dwang, is volgens de politiewoordvoerster ook onduidelijk.

Twee uur later, om negen uur, kreeg de politie in Rotterdam een melding dat er een gewonde jongen in het water van de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland lag. Dat bleek de jongen te zijn die in Breda werd ontvoerd.

Hij zei tegen de politie dat hij eerst werd meegenomen naar een industrieterrein in Breda. Uit onderzoek blijkt dat dit de Nikkelstraat in Breda was, zo'n zevenhonderd meter van de plek van de ontvoering vandaan. Daarna werd hij meegenomen naar Hoek van Holland.

Man aangehouden
Een 21-jarige verdachte is aangehouden. De politie onderzoekt nog of hij iets met de ontvoering te maken heeft.

Aan mensen die de zwarte Volkswagen rond zeven uur hebben gezien bij de Kesterenlaan of de Nikkelstraat in Breda, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!