Vincent baalt dat Doe Maar-tournee niet doorgaat: 'Het dringt nu pas door' - Omroep Brabant

Vincent baalt dat Doe Maar-tournee niet doorgaat: 'Het dringt nu pas door'

22 september om 18:59 • Aangepast 23 september om 10:01
De tickets waren binnen en de kinderen zouden ook meegaan, maar toen kwam woensdag geheel onverwachts het nieuws dat de afscheidstournee van Doe Maar dit najaar niet doorgaat. Vincent Hendrixen uit Eindhoven, fan van het eerste uur, heeft het er moeilijk mee. "Doe Maar is een rode draad door mijn leven", zei hij bij Brabant Vandaag.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Concertorganisator MOJO maakte woensdag bekend dat de tournee niet doorgaat, omdat frontman Henny Vrienten ziek is. Vincent zou er op 22 oktober voor de achtste keer bij zijn, in 013. "Voor mijn kinderen zou het pas de tweede keer worden, dat ze Doe Maar zouden zien. Die vinden het nog veel erger dan ik."

Gevraagd wat Doe Maar voor hem betekent, krijgt Vincent het even te kwaad. Hij zag ze zelf voor het eerst in 1984 optreden in Eindhoven en was verkocht. "Welke emotie je ook hebt, die nummers van Doe Maar sloegen altijd wel aan", legt hij uit. "Die hadden altijd wel een betekenis van wat op dat moment door je heen ging. Soms sprong je door het huis van blijdschap en de andere keer zit je op de bank met tranen in je ogen."

"Het is klote", zegt hij kort daarna, duidelijk geëmotioneerd, over het nieuws van vandaag. "Het dringt ineens door hoeveel het betekent."

'Briljante band'
Niets wees erop dat de afscheidstournee niet door zou gaan. Volgens popjournalist Jean-Paul Heck stond Vrienten te springen om op tournee te gaan. Ook werden er dinsdag zelfs nog data bijgeboekt. "Dat het nu wordt geschrapt, maar dat er ook geen nieuwe data in het vooruitzicht worden gesteld, dat duidt niet op goed nieuws."

Eerdere tournees en reünies van de band waren de afgelopen jaren een groot succes. Het verbaast Heck niet, dat Doe Maar nog zo groot is in Nederland. "Het is ook gewoon een briljante band. Henny speelt en zingt nog geweldig en dat geldt ook voor die andere bandleden. Ze spelen eigenlijk nog beter dan begin jaren tachtig. Er zit totaal geen sleet op en ja, het zijn tijdloze liedjes. Als die dan ook nog goed worden uitgevoerd, dan is succes gegarandeerd."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...