Marian luistert digitaal naar Omroep Brabant: 'Zonder ruis of gekraak'

2 oktober 2021 om 10:44 • Aangepast 4 oktober 2021 om 08:41
nl
De analoge kabelradio gaat verdwijnen en dit betekent dat je straks digitaal naar jouw Omroep Brabant kunt luisteren. Het einde van een tijdperk. Marian (55) uit Tilburg maakte de overstap al eerder en merkte dat er veel voordelen zijn. Luister jij nog steeds via de kabel naar Omroep Brabant? Lees dan vooral even verder!
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Marian is een trouwe radioluisteraar van Omroep Brabant. Ze luisterde altijd analoge kabelradio met een radio die aangesloten was op de wandcontactdoos. Een half jaar geleden stapte ze over van analoge naar digitale kabelradio. “Dan denk je even van: o jee, hoe moet dat nou? Maar het is harstikke simpel."

“Sinds juli hebben we er een favoriet bij: Radio Brunswijk”

“Ik begin de dag áltijd met WAKKER! Dat luister ik in de auto als ik naar mijn werk rijd. En daarna natuurlijk Brabants Bont. Ze draaien lekkere muziek en je blijft op de hoogte van het Brabantse nieuws.”

Analoge radio stopt! Zorg dat je straks lekker digitaal kunt luisteren naar Graat en de Laat!
Analoge radio stopt! Zorg dat je straks lekker digitaal kunt luisteren naar Graat en de Laat!

“Op de terugweg naar huis is Afslag Zuid vaste prik en in het weekend staat bij ons ons thuis natuurlijk Graat & de Laat aan. Dat vinden zelfs de kinderen leuk om naar te luisteren. Sinds juli hebben we er trouwens een favoriet programma bij op de zondag: 'Radio Brunswijk' met Steven Brunswijk.”

Maar wat is nou het voordeel van digitale radio? Marian hoeft geen seconde na te denken: “De geluidskwaliteit! Die is echt zoveel beter als je dat vergelijkt met het oude FM-signaal. Het is zó fijn om zonder ruis of gekraak te kunnen luisteren."

"Je kunt ook veel meer zenders ontvangen. Dat zal voor veel mensen een pluspunt zijn, maar ja, voor mij maakt het niet. Ik luister toch alleen naar Omroep Brabant, haha.”

Overstappen naar digitale kabelradio is heel simpel:

  • Je gaat naar de site van je provider (Caiway, Delta, KPN, T-mobile, Tele2, Ziggo).
  • Je typt ‘kabelradio’ in het zoekveld.
  • Je vindt dan de pagina waar ze uitleggen hoe je kunt omschakelen.

Hier vind je alle informatie, tips, frequenties en kanalen waarop je Omroep Brabant kunt ontvangen. Overigens kun je ook nog via de ether (FM of digitaal via DAB+) of via onze website en app naar Omroep Brabant luisteren. Veel luisterplezier!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!