Prima nazomerweekend, maar daarna wordt het kouder - Omroep Brabant

Prima nazomerweekend, maar daarna wordt het kouder

25 september om 11:52 • Aangepast 27 september om 10:11
Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen
Komende week daalt de temperatuur en wordt het wisselvallig. Geniet dus nog maar even van dit weekend. "Dit worden prima nazomerdagen", vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De zaterdagochtend begon nog bewolkt. "Maar gaandeweg de dag gaat die bewolking vanuit het zuiden deels oplossen of ontstaan er gaten in", vertelde Raymond zaterdagochtend in het radioprogramma Weekend! op Omroep Brabant.

"Ik denk dat zaterdagmiddag de zon op veel plaatsen van de partij is, al zou het uiterste noordoosten van Brabant wel heel lang bewolking kunnen houden. Daar zou het een beetje kunnen tegenvallen. Maar de temperatuur loopt op tot 22 of 23 graden en het blijft droog, bij een zwak tot matige wind uit het zuidwesten. Een prima nazomerdag."

Nog wat beter
Zondag wordt het volgens de weerman van Weerplaza nog wat beter. "Tenminste, als je van wat hogere temperaturen houdt. Dan kan het lokaal 24 graden worden. Ik denk dat de zon ook dan goed van de partij is." We krijgen dan te maken met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. "Maar, zoals gezegd, de zon heeft de overhand."

Aan het eind van de zondagmiddag en met name 's avonds zou een enkele regen- of onweersbui tot ontwikkeling kunnen komen. "Maar die vallen best wel mee, denk ik. Op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Je hebt eigenlijk een beetje pech als je met zo'n bui te maken krijgt."

Kleine storing
Komende week verandert het weerbeeld. "Maandag gaat een kleine storing overtrekken van west naar oost. Dat betekent een paar uurtjes regen in de loop van de dag, bij een temperatuur van 20 graden. Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig: een dag met af en toe buien, een dag met droog weer en zonnige perioden maar wel met wat lagere temperaturen, rond 17 graden."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...