Het wordt herfst: onstuimig weer aan het einde van de week

27 september 2021 om 15:04 • Aangepast 28 september 2021 om 13:40
nl
Na een mooie nazomer, klopt de herfst later deze week nadrukkelijk op de deur. Aankomend weekend wordt het onstuimig weer, met een hoop regen en harde windstoten. Ook de temperatuur gaat onderuit.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

De zon die zich in het weekend nog volop liet zien, is maandag niet veel meer te bekennen. Er kunnen wat buien voorbij trekken en voor de buien wordt de temperatuur tussen de 19 en 21 graden. Later op de dag zijn er wel her en der nog wat opklaringen. Dinsdag is er wel meer ruimte voor de zon en blijft het overwegend droog.

Harde wind op komst
Woensdag begint het harder te waaien en komen er ook buien voorbij. De temperatuur daalt en het onstuimige weer zet de dagen daarna door met het weekend als hoogtepunt.

"Het wordt een komen en gaan van storingen", vertelt een meteoroloog van Weerplaza. "Daar zullen buien tussen zitten en een klap onweer is niet uit te sluiten." Hij vervolgt: "Ook zullen er harde windstoten tussen zitten. Het is nog te vroeg om te zeggen of er stormen komen, maar dat het wisselvallig wordt, is zeker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!