Drugsafval gevonden in laadruimte van busje, bestuurder aangehouden - Omroep Brabant
Video

Drugsafval gevonden in laadruimte van busje, bestuurder aangehouden

27 september 2021 om 16:52 • Aangepast 28 september 2021 om 16:28
nl
In de laadruimte van een busje heeft de politie maandagmiddag meerdere vaten en jerrycans met daarin drugsafval gevonden. Dat gebeurde op de Mijlstraat in Boxtel. De bestuurder van het busje, een 46-jarige man, is aangehouden.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie en brandweer waren maandagmiddag op een bedrijventerrein aan de Mijlstraat onderzoek aan het doen, omdat meerdere bedrijven melding deden van een 'vreemde lucht'. Bij een van de bedrijven zou toen een busje zijn weggereden, waarop de politie erachteraan ging.

Het busje werd gestopt, waarna agenten de laadruimte controleerden. Daar vonden ze tussen de twintig en dertig jerrycans en een paar grote vaten met drugsafval. De bestuurder werd aangehouden.

Onderzoek naar vaten
Er wordt ook nog onderzocht of de vreemde geur op het bedrijventerrein iets met de vaten te maken heeft. De vaten stonden op straat totdat een gespecialiseerd bedrijf ze kwam afvoeren.

Busje medische hulp
Op het busje was een logo van een bedrijf voor medische hulpverlening te zien. De woordvoerder ervan laat weten dat het busje twee weken geleden naar de garage was gebracht voor onderhoud en daar naar hun weten nog stond.

Maandag zagen de medewerkers plotseling foto's van hun busje met de jerrycans op internet verschijnen. "Het busje is waarschijnlijk meegenomen uit de garage. Maar er reed niemand van onze hulpverleners in", laat de woordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.