Wesley Kreder voor twee jaar naar Franse wielerploeg Cofidis - Omroep Brabant

Wesley Kreder voor twee jaar naar Franse wielerploeg Cofidis

28 september 2021 om 13:45 • Aangepast 29 september 2021 om 14:50
nl
Wesley Kreder rijdt de komende twee jaar in dienst van de Franse ploeg Cofidis. De wielrenner uit Hapert komt over van de Belgische ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. "Ik ben trots om onderdeel uit te maken van het team. Een droom die uitkomt", vertelt hij op de website van zijn nieuwe ploeg.
Profielfoto van Corrado Francke
Geschreven door
Corrado Francke

Kreder omschrijft zich als 'een coureur die zich 200 procent wegzet voor het team'. Dat zal ook zijn rol zijn in het rode tenue van de Franse ploeg, waar hij met kopman Guillaume Martin een van zijn oud-ploeggenoten tegenkomt.

Debuut in grote ronde
Voor Intermarché-Wanty-Gobert reed Kreder dit jaar de Ronde van Italië, waarmee hij zijn debuut maakte in een grote ronde. Dit najaar kwam hij nog in actie in de Ronde van Spanje. Beide rondes reed hij uit: in Italië kwam hij over de finish op plek 128, in Spanje werd hij 110e.

De inmiddels dertigjarige wielrenner debuteerde in 2013 als wielerprof bij Vacansoleil. Na een jaar bij Wanty reed hij twee seizoenen voor Roompot, om in 2017 terug te keren bij de Belgische ploeg die toen Wanty-Groupe Gobert heette.

Klassiekers en etappekoersen
Volgens algemeen directeur Cédric Vasseur van Cofidis is Kreder een 'veelzijdige en toegewijde renner', die bij de start van het seizoen een belangrijke rol speelt in de klassiekers en etappekoersen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.