Roosendaalse horeca gaat werken met polsbandjes: ‘Scheelt een hoop druk’

29 september 2021 om 17:55 • Aangepast 7 oktober 2021 om 12:39
nl
Vanaf vrijdag gaat ook Roosendaal werken met polsbandjes, waardoor niet meer bij ieder café naar de CoronaCheck-app gevraagd hoeft te worden. Eerder verlichtte dat systeem de controledruk al in Breda en Oosterhout.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Wie de Roosendaalse horeca wil bezoeken, kan op vrijdag en zaterdag tussen zeven en elf uur ‘s avonds terecht bij een zogenaamd checkpoint. Bij dat centrale punt op de Markt kun je na het tonen van je QR-code een bandje krijgen. Zo’n bandje is één dag geldig en verschilt daarom iedere avond van kleur. Daarnaast gaat hij kapot wanneer je hem afdoet. Uitwisselen zit er dus niet in.

Burgemeester Han van Midden hoopt zo de druk op de horeca wat weg te nemen. “De horeca heeft het zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog. Daarnaast is het voor bezoekers van de binnenstad makkelijker: één keer controleren bij het checkpoint en met het bandje kan je alle horeca bezoeken.”

"Nu maar hopen dat het heel druk wordt dit weekend."

Ook de horeca zelf is enthousiast. “We zijn blij dat we samen met de gemeente deze week zo snel een akkoord hadden voor de polsbandjes”, vertelt Maaike Mathijssen, voorzitter van de vereniging Horeca Oude Markt.

“De bandjes gaan ervoor zorgen dat er veel controledruk verdwijnt voor de horeca-ondernemer en de jonge Roosendaalse uitgaander. Fijn dat de gemeente meedenkt in oplossingen en dat de lijntjes zo kort zijn. Nu maar hopen dat het heel druk wordt dit weekend.”

Het checkpoint zal in ieder geval blijven staan tot 1 november. Daarna wordt gekeken naar de dan geldende regels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.