Wobine Buijs wil door als burgemeester van Oss

1 oktober 2021 om 13:30 • Aangepast 4 oktober 2021 om 08:53
nl
Burgemeester Wobine Buijs wil een derde termijn als burgemeester van Oss. Dat zegt ze in een persoonlijk portret dat Dtv Nieuws van haar maakte bij haar 10-jarig jubileum als burgemeester.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

“Ik ga echt voor een derde termijn. Ik denk dat juist de veelvormigheid van het ambt, dat maakt het zo ontzettend interessant. Dat ik me niet kan voorstellen dat er iets meer interessant is dan het burgemeesterschap”, zo zegt Buijs tegen Dtv Nieuws.

De huidige termijn van de burgemeester loopt september 2023 af. Buijs is op dit moment 61 jaar. Haar derde termijn zou dan eindigen als ze 69 jaar is. In Nederland mogen burgemeesters tot hun 70e in functie blijven.

Stintdrama
Buijs spreekt in het programma ook over het Stintdrama uit 2018 en hoe ze omging met de ouders die net verschrikkelijk nieuws gehoord hadden.

“Ik ben burgemeester, iemand ver weg met een ambtsketen. Je kan op zo’n moment de ouders alleen maar zeggen dat je niet kan voorstellen wat hen overkomt. Je kunt alleen maar aanbieden dat je iets kunt doen als er iets is. Meer moet je ook niet doen.”

Handhaven coronapas
Het interview gaat ook over de coronapandemie en alle maatregelen. Ze vindt vooral de reacties opvallend van mensen die de oorlog hebben meegemaakt: “Die zeiden me: 'Joh, waar hebben we het over.' Dat vond ik wel een mooie relativering.”

Volgens Buijs zijn we bijna aan het einde van de coronacrisis en is de coronapas een van de laatste zaken waar we nog even doorheen moeten.

“De horeca vindt dit ook lastig, die willen graag hun klanten hebben en hier niet om hoeven vragen. Maar ze moeten het wel doen, want ik ga hier wél op handhaven. Het kan niet zo zijn dat we zo’n regel neerzetten en dan niet handhaven. Want we moeten die ziekte het land uit krijgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.