Ambitieuze Ringo Meerveld staat te trappelen, maar blijft ook realistisch

2 oktober 2021 om 11:30 • Aangepast 2 oktober 2021 om 11:42
nl
Als 16-jarige speelde Ringo Meerveld zijn wedstrijden in het eerste elftal van FC Den Bosch. Na 48 wedstrijden in de hoofdmacht van die club maakte hij de overstap naar Willem II. De middenvelder is nu een paar weken in dienst van de Tilburgse club. Een overstap waar hij op meerdere vlakken even van moest wennen, maar waar hij vooral ook van geniet.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De teller staat nu op negen speelminuten, als invaller op bezoek bij RKC. De eerste twee wedstrijden ontbrak hij nog door een blessure en tegen PSV bleef hij de hele wedstrijd op de bank. Alles in hem schreeuwt dat hij minuten wil maken. Maar naast zijn enorme ambitie, is hij ook heel realistisch. "Ik wil elke wedstrijd spelen, het liefst vanuit de basis. Maar je moet ook kijken wie er op jouw plek staan en hoe goed het team het doet. We staan nu tweede, dan zou ik als trainer ook niet wisselen."

Meerveld, nu 18 jaar, speelde sinds zijn debuut wedstrijden tegen ploegen als Jong PSV, TOP Oss en Helmond Sport. Nu is hij in voorbereiding op een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. "De voorbereiding is eigenlijk hetzelfde, alleen zit ik nu bij de elf tegen elf bij de wissels. Wat dat betreft ben ik eerlijk naar mezelf toe. De spelers die beter zijn die spelen, de spelers die iets minder zijn zitten op de bank. Je moet zorgen dat je op het punt van de basisspeler komt. En eigenlijk daar overheen."

"Ik zit bij Willem II en we staan tweede, dat is wel gek om te zeggen."

De tiener ging van de onderkant van de Keuken Kampioen Divisie naar de ploeg die nu tweede staat in de Eredivisie. "Ik zit bij Willem II en we staan tweede. Dat is wel gek om te zeggen. Tweede in de Eredivisie. Maar dat is alleen maar mooi." Naast mooi was het vooral ook wennen voor Meerveld. "Ik heb tien jaar bij FC Den Bosch gespeeld. Maar het is een warme club, ik ben goed opgevangen. Ik heb het naar mijn zin, zit goed in mijn vel."

Eén van de veranderingen is dat hij nu de trein moet pakken. "Het is een kwartiertje, dus dat valt allemaal wel mee. Vooral de eerste week was het wennen. Op het trainingsveld keek ik even naar het logo, wat is dit nou? Nu ben ik echt gewend. De trainingen zijn vooral veel zwaarder. De eerste weken waren mijn ouders op vakantie, toen moest ik zelf koken en de was doen. Toen kon ik niet lekker op de bank gaan liggen. Het was soms echt zwaar. Een stapje hoger dan bij FC Den Bosch, misschien zelfs twee."

"Ik heb veel te weinig assists en goals gemaakt bij FC Den Bosch"

Meerveld is daar blij mee. Harder trainen en een hoger niveau, op die manier kan hij als speler de volgende stappen zetten. Ambitieus is hij zeker. Hij is dan ook niet tevreden over zijn statistieken in zijn laatste seizoen bij FC Den Bosch. "Nee, zeker niet. Ik heb veel te weinig goals en assists. Maar bij Willem II is het voetballend beter, hier hoop ik gewoon dat we vaak de betere ploeg zijn. Dan is voetballen veel makkelijker dan dat je de hele tijd in moet zakken. Dan kom je ook niet veel bij de tegenstander in de zestien, terwijl dat mijn kwaliteit is."

Verder dan Willem II kijkt hij nu nog niet. "Ik wil eerst hier slagen, de beste speler van Willem II zijn. Is dat ambitieus? Ja, maar die ambitie moet je wel hebben. Anders ga je nooit verder komen."

Zaterdagavond wacht voor Meerveld, die zich in Tilburg vooral richt op de nummer tien-positie, naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe rol als reserve. In het stadion in Almelo zal hij dan weer extra op de middenvelders letten, zoals hij dat eigenlijk altijd doet. "En ik kijk ook naar het team, ik wil elke wedstrijd winnen. En in mijn achterhoofd hoop ik de hele tijd dat de trainer zegt: Ringo, ga je klaarmaken."

"Geef mij maar de bal en ik doe er wel iets leuks mee, maar dat kan niet meer."

Van die trainer, Fred Grim, heeft Meerveld tactisch nu al veel geleerd. "Dat moet ook, ik moet me tactisch ontwikkelen. Meestal zeg ik: geef mij maar de bal en ik doe er wel iets leuks mee. Maar dat kan niet meer. Of nog niet. Maar ik moet het eerst laten zien op de training. Daar geef ik elke dag honderd procent, het liefst meer. En als ik een kans krijg, moet ik die gewoon met beide handen aanpakken."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.