RKC houdt punt over aan vechtwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

2 oktober 2021 om 20:37 • Aangepast 3 oktober 2021 om 20:13
RKC is in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet verder gekomen dan een gelijkspel. Na een vroege achterstand kwamen de Waalwijkers via een strafschop op gelijke hoogte. Ondanks de nodige kansen bleef de wedstrijd steken op een 1-1 eindstand.

Het duel tussen RKC en Go Ahead Eagles was vooraf het treffen tussen de nummer zeventien tegen de nummer veertien van de Eredivisie. Twee ploegen die dit seizoen hoogstwaarschijnlijk een zware strijd wachten tegen degradatie. Dat was ook terug te zien op het veld. Het niveau van de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, al werd door beide ploegen wel voor elke bal gevochten.

Voor de wedstrijd was er een meevaller voor de thuisclub. Alexander Büttner en Richard van der Venne waren weer fit en konden beginnen. Dit ging ten koste van onder anderen Ilias Bel Hassani. De middenvelder zat zelfs niet bij de selectie. Volgens de speler vanwege een blessure. Andere signalen zijn dat hij niet tevreden was over zijn reserverol.

RKC de bal, Go Ahead de goal
Het was RKC dat vanaf minuut één het initiatief nam in de wedstrijd. Go Ahead Eagles zakte in en loerde op een foutje van de blauw-gelen. Met het balbezit deed RKC te weinig. Het was slordig en maakte vooral de verkeerde keuzes.

Dat deden de bezoekers na een kwartier voetballen niet. De eerste grote kans was gelijk raak. Een strakke voorzet vanaf de linkerkant werd binnengelopen door Inigo Córdoba: 0-1. Ook na de openingstreffer bleef het spelbeeld onveranderd. RKC had de bal, maar kansen bleven uit.

Ware vechtwedstrijd
De tweede helft drukte RKC het gaspedaal dieper in en werd de druk opgevoerd. Ondanks dat grote kansen nog steeds uitbleven kwam de thuisploeg wel op gelijke hoogte. Een schot van Saïd Bakari werd geblokt met de hand waardoor de bal op de stip ging. Büttner benutte het buitenkansje feilloos door de keeper de verkeerde hoek in te sturen.

Wat volgde was een ware vechtwedstrijd. Er werd geknokt voor elke meter en de ruimtes werden steeds groter. Hierdoor ontstonden ook aan beide kanten kansen. De bezoekers waren van afstand tot tweemaal toe gevaarlijk. RKC zag tot twee keer toe een schot net voorlangs gaan.

Hoofdrol Vaessen
Vijf minuten voor tijd kreeg Go Ahead Eagles de uitgelezen mogelijkheid om toch nog de overwinning te pakken. Maar Etienne Vaessen wist met een katachtige redding de bal uit het doel te houden.

Nog geen drie minuten later was er weer een hoofdrol voor de Waalwijkse keeper. De bezoekers leken op voorsprong te komen nadat Vaessen de bal in het doelgebied had gelost. Gelukkig voor de doelman was er een overtreding op hem gemaakt en werd na het kijken van de beelden de goal afgekeurd.

In de zes minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord waardoor 1-1 de eindstand was. Door het punt stijgt RKC naar een voorlopige vijftiende plaats.

Etienne Vaessen vond het terecht dat de goal werd afgekeurd. Verder was de doelman blij met het punt dat hij in de slotfase redde voor zijn ploeg: