Video

Gevonden op nu al geopende kerstshow: de leukste kerstbal van Brabant

3 oktober 2021 om 17:00 • Aangepast 4 oktober 2021 om 10:41
nl
Ze komen gelukkig niet allemaal tegelijk, maar bij tuincentrum AVRI in Dongen verwachten ze tot aan de kerst zeker 200.000 bezoekers voor hun kerstshow. De kerstshow in Dongen is één van de grootste in Brabant en ging zondag open voor publiek.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

"Natuurlijk zijn er altijd nieuwe trends, maar we hebben dit jaar ook een hele bijzondere kerstbal. Een kerstbal in de vorm van een kerstman die een mondkapje draagt. Het is een verwijzing naar een periode die hopelijk achter ons ligt", vertelt Petra van het tuincentrum. "We hebben de kerstbal gevonden op een grote kerstbeurs in Duitsland die in het vroege voorjaar wordt gehouden en waar we onze inkopen doen voor het nieuwe seizoen."

"Het is een ludieke, vrolijke kerstbal met een knipoog. Maar ook een met een boodschap. Hopelijk kunnen we over tien jaar, als we deze kerstman weer in de boom hangen zeggen: weet je nog?"

Gevonden op de nu al geopende kerstshows: de leukste kerstbal van Brabant
Gevonden op de nu al geopende kerstshows: de leukste kerstbal van Brabant

De kerstshow waar liefhebbers uit het hele land op afkomen was bij de officiële opening nog niet helemaal compleet. "Het meeste is gelukkig wel geleverd", vertelt Lian, die ook bij het tuincentrum werkt. "Maar er ontbreken ook spullen, voornamelijk de spullen van Lemax. De kleine huisjes moeten nog komen, die verwachten we binnen een dag of tien binnen. Die zitten nog op de boot."

"Geloof het of niet: mensen zijn eraan toe."

"De voorbereidingen voor deze kerstshow zijn in januari al gestart, de opbouw begon afgelopen zomer en nu zijn we (bijna) klaar", vertelt Lian. "Drie maanden hebben we aan deze kerstshow gebouwd, soms waren er dagelijks twintig medewerkers aan het opbouwen. Een immense, maar leuke klus."

Ondanks dat de coronamaatregelen versoepeld zijn, hebben ze bij de opbouw van de kerstshow toch de paden breder gehouden dan normaal. "Daarnaast is een QR-code nodig als mensen in ons restaurant een hapje willen eten", vertelt Rian die de opening van de kerstshow niet te vroeg vindt. "Het is herfst, letterlijk herfst. Geloof het of niet: mensen zijn eraan toe."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.