Patricia wil gestolen trouwring van haar overleden man terug: 'Ben giftig' - Omroep Brabant

Patricia wil gestolen trouwring van haar overleden man terug: 'Ben giftig'

3 oktober om 16:35 • Aangepast 4 oktober om 10:38
De gestolen spullen (foto: Rick Wennekes / Facebook).
De gestolen spullen (foto: Rick Wennekes / Facebook).
"Wie heeft de trouwring en het horloge van mijn vorig jaar overleden echtgenoot Hans gestolen?" Dat wil Patricia (49) uit Zeeland maar al te graag weten. Toen ze vrijdagavond met haar twee kinderen, 11 en 12, thuiskwam van een familiebezoek bleek dat er was ingebroken.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Ik kwam thuis en de keukendeur stond open. Toen wist ik: dit is niet goed", vertelt Patricia geëmotioneerd.

Tot haar grote schrik waren dus enkele spullen van haar vorig jaar overleden man Hans meegenomen zoals een trouwring, met inscriptie Patricia en een datum, en een mannenhorloge, een Baume & Mercier Classima met leren bandje. "Die spullen hebben een grote emotionele waarde", snikt ze.

"Ze kunnen hier niet zomaar mee wegkomen."

7 juli vorig jaar is Hans overleden. "Wij zitten nog midden in het rouwproces." En nu wordt het gezin hard geraakt door deze overval. "Ergens ben ik giftig maar aan de andere kant ben ik ook nog terneergeslagen. Het is een mix van emoties."

Hans verloor vorig jaar na 4,5 jaar de strijd tegen kanker. De trouwring en het horloge betekenen heel veel voor Patricia. "Ik ga er niet vanuit dat er iets terugkomt, maar ze (de daders, red.) kunnen hier niet zomaar mee wegkomen. Ze hebben geen idee wat ze anderen aandoen."

"Niets doen is geen optie."

Haar neef Rick Wennekes deelt zondagmiddag een oproep op sociale media. "Daar ben ik zelf niet zo van", vertelt Patricia. "Maar hij heeft veel volgers dus wellicht levert het wat op. Niets doen is geen optie."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...