Geschrokken RKC wil dat politie en justitie matchfixingzaak oppakken

4 oktober 2021 om 13:44 • Aangepast 4 oktober 2021 om 14:51
nl
RKC hoopt dat politie en justitie onderzoek gaan doen naar de geluiden over matchfixing rond de wedstrijd Jong Roda JC - Jong RKC. Dat staat in een kort bericht op de website van de club. Ook reageerde een geschokte algemeen directeur Frank van Mosselveld in de podcast Gefixt, waarin de onthullingen naar buiten kwamen. "Ik ben vooral geschrokken van hoe makkelijk het gaat."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De club zegt zelf onderzoek gedaan te hebben naar de wedstrijd, door beelden te bekijken en die beelden beschikbaar te stellen voor verder onderzoek. De KNVB heeft onderzoek gedaan, maar dat is inmiddels afgerond. Op basis van de informatie die de voetbalbond heeft, is verder onderzoek niet mogelijk.

Daarom hopen de club en de KNVB dat politie en justitie met hun opsporingsmogelijkheden verder onderzoek gaan doen. De voetbalbond en RKC willen daarbij graag helpen waar mogelijk.

Het statement komt na berichtgeving over vijf spelers van Jong RKC, die zouden zijn omgekocht door een matchfixer. De jongens zouden ieder 1500 euro hebben verdiend, door de wedstrijd tegen Jong Roda JC bewust te verliezen. NOS kwam met het nieuws in de podcast Gefixt

Reactie van Mosselveld
In die podcast reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC door te zeggen: "We zijn erg geschrokken. We weten dat matchfixing er is. Je hoopt dat het voetbal daarvan verschoond blijft."

"Ik ben vooral geschrokken van hoe makkelijk het gaat. De jonge spelers zijn heel benaderbaar via bijvoorbeeld social media. Deze doelgroep is erg kwetsbaar omdat ze nog weinig verdienen."

De directeur heeft een van de vijf spelers geconfronteerd, maar die ontkent. Daarna heeft hij de zaak bij de KNVB gemeld. Meer is er niet mogelijk volgens hem.

Roda JC liet eerder op de dag weten afstand te nemen van deze geluiden. De club is ook 'verrast' en onderstreept dat er binnen het voetbal geen plek is voor dit soort praktijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.