Van uitkering naar baan: Eveline (39) werkt na flitsopleiding in thuiszorg

4 oktober 2021 om 17:12 • Aangepast 5 oktober 2021 om 10:45
nl
Eerst was ze nog afhankelijk van een uitkering, nu heeft Eveline Colsen (39) uit Roosendaal de flitsopleiding Zorgkracht afgerond, bestaande uit zes theoretische lesdagen en een stage van vier tot zes weken. Vrijdag kreeg zij haar certificaat uitgereikt, waardoor ze in de thuiszorg aan de slag kan.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door

Colsen was lange tijd afhankelijk van een uitkering. Vanwege privéredenen wil ze liever niet toelichten hoe ze hierin terecht is gekomen. "Maar ik kom van ver.” Vroeger werkte ze ook in de zorg. Ze was dus blij dat Werkplein Hart van West-Brabant haar de kans gaf om deel te nemen aan Zorgkracht.

Instromen in de zorg
De flitsopleiding van Curio is een samenwerking tussen Werkplein Hart van West-Brabant, Werkcentrum Brabantse Wal en de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom.

Zij zien steeds meer ziekmeldingen onder zorgmedewerkers. Ook is er een tekort aan geschoold zorgpersoneel. Daarom sloegen ze de handen ineen met flitsopleiding Zorgkracht bij Curio. “We willen ieder kwartaal mensen vanuit een uitkeringssituatie laten instromen in de zorg,” aldus werkgeversadviseur Lisa ’s-Gravendijk van ISD Brabantse Wal. De volgende lichting start in november.

Doorgroeien
Colsen liep een aantal weken mee met een medewerker van Surplus in Etten-Leur, dat persoonlijke thuiszorg biedt. “Dat ging de eerste keer al perfect, dus toen kreeg ik een aantal vaste adressen.”

Foto: Peter van Trijen
Foto: Peter van Trijen

Inmiddels heeft ze een baan aangeboden gekregen in Etten-Leur, waar ze woont. Ze helpt bij huishoudelijke taken. Ook zijn er Zorgkracht-kandidaten aan het werk bij SDW. Zij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking. “We hebben een breed palet aan werkgevers in de zorg aan ons kunnen binden. Kandidaten kunnen onderaan beginnen en binnen het bedrijf doorgroeien,” aldus ’s-Gravendijk. Verder is er de mogelijkheid om door te stromen naar een BBL-opleiding.

Ook Colsen wil zich blijven ontwikkelen om uiteindelijk hogerop te komen. Ze hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. “Ik ga er alles uithalen wat ik maar kan. Ze hebben me zo gemotiveerd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.