Dochter voorkomt dat moeder (77) slachtoffer wordt van 'bankmedewerkers'

6 oktober 2021 om 12:11 • Aangepast 7 oktober 2021 om 11:39
nl
Een vrouw van 77 jaar oud uit Heukelom is dinsdag bijna het slachtoffer geworden van oplichters die uit waren op haar bankpas. Dankzij een alerte actie van haar dochter wist de politie vier verdachten van de oplichting dinsdagavond aan te houden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De bejaarde vrouw werd dinsdagmiddag gebeld door een vrouw die zich voordeed als een medewerker van de bank. De zogenaamde bankmedewerker vertelde dat er later iemand bij haar langs zou komen om haar bankpas op te halen.

De vrouw vertelde haar dochter over het telefoontje. Zij vertrouwde het niet en toen er 's avonds echt een man bij haar moeder aan de deur stond, waarschuwde de dochter de politie. De man ging er uiteindelijk onverrichterzake in een auto vandoor.

De politie spotte de wagen vervolgens om tien voor acht op de A65 bij Berkel-Enschot. De vier inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Rotterdam, mannen van 18 en 19 jaar uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Zij zitten nog vast voor verder onderzoek.

Om dit soort oplichting door zogenaamde bankmedewerkers te voorkomen, heeft de politie een aantal tips:

  • Laat een ‘bankmedewerker’ nooit uw geld overmaken naar een andere rekening. Doe dit ook niet zelf als de nepbankmedewerker dat aan u vraagt. Uw bank zal u namelijk nooit vragen om uw geld naar een andere rekening over te maken.
  • Twijfelt u of u een oplichter aan de telefoon hebt? Ook bij lichte twijfel: verbreek de verbinding direct. Zoek zelf het juiste telefoonnummer van de bank. Dan kunt u de bank terugbellen en vragen of het klopt wat u is verteld en wat u werd gevraagd te doen. U kunt ook altijd uw bankkantoor bezoeken en uw ervaring delen.
  • Deel nooit uw pin- en/of inlogcodes. Geef ook nooit uw bankpas af, ook niet wanneer deze doormidden is geknipt. De chip werkt dan nog waardoor oplichters geld kunnen pinnen.
  • Installeer geen software anders dan de normale bankieren-app.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.