Flinke ravage na 'amateuristische' inbraak bij computerzaak - Omroep Brabant

Flinke ravage na 'amateuristische' inbraak bij computerzaak

7 oktober 2021 om 14:15 • Aangepast 8 oktober 2021 om 14:12
nl
Met grof geweld hebben vier mannen maandagnacht ingebroken bij computerzaak Levix in Uden. Ze waren slechts twee tot drie minuten binnen. In die tijd hebben ze vooral heel veel schade aangericht. Meer dan vier gamecomputers en wat 'klein spul' hebben ze niet meegenomen.
Profielfoto van Dtv NieuwsProfielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Dtv Nieuws & Fabian Eijkhout

Op beelden is te zien dat de daders met grof geweld de winkel aan de Pastoor Spieringsstraat 11 binnen weten te komen. "Ze gebruikten grote hamers, bijlen en hadden ook een betonschaar bij zich", zegt Rob, werkzaam bij de computerspeciaalzaak. "Maar ze hebben niet veel buit gemaakt, door de amateuristische manier van werken."

"Ze hebben de hele voorkant van de pui kapot geslagen."

Veel hebben de inbrekers niet mee kunnen nemen, meldt ook Dtv Nieuws. "We hebben heel veel aanbod hier in de winkel staan. Wat overdag los staat, zetten we 's avonds in de kluis of zetten we vast." Dat was ook zo bij de computers die zijn meegenomen, die zaten vast met metalen beugels. "Die hebben ze kapot geknipt. Eén van de computers hebben ze onder de beugels door getrokken. Die computers hebben flink wat schade. Eén hebben ze nog op de stoep laten vallen, die hebben we alweer terug. De anderen worden binnenkort vast ergens online aangeboden."

Hoewel er niet veel spullen weggehaald zijn, is de schade bij Levix groot. "Ja, echt gigantisch. Alleen de pui al, ze hebben de hele voorkant kapot geslagen. Er zit nu een nooddeur in. Het duurt nog sowieso twee maanden voordat de nieuwe schuifdeur er in zal zitten. En ze hebben ook heel wat schade aangericht aan andere spullen, dingen die ze niet mee hebben kunnen nemen."

"Volgens mij zijn ze geschrokken van omstanders."

De schrik zit er wel in bij Levix. "We zitten al ruim vijftien jaar in Uden, sinds december op deze locatie. En dan nu dit. Gelukkig was het niet tijdens openingstijden, maar in de nacht", zegt Rob, die op bewakingsbeelden zag dat de inbrekers slechts een paar minuten binnen waren. "Volgens mij zijn ze geschrokken van omstanders. Na twee of drie minuten waren ze weg. Hopelijk blijven ze dat ook."

In deze video op Instagram zie je nog meer beelden van de inbraak:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone