Video

Vrachtwagens door centrum Baarle-Nassau zijn verleden tijd: 'Opluchting'

7 oktober 2021 om 16:03 • Aangepast 8 oktober 2021 om 09:36
nl
Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Vanaf donderdagochtend mogen er geen vrachtwagens meer rijden door het centrum van Baarle-Nassau en het aangrenzende Baarle-Hertog. Alleen bestemmingsverkeer is nog welkom.
Profielfoto van Floortje van Gameren
Geschreven door
Floortje van Gameren

"Het is een opluchting, ik heb hier heel wat ongelukken zien gebeuren", zegt een inwoonster van Baarle-Nassau. "Dit punt is ook wel behoorlijk berucht hoor. Als er van beide kanten een vrachtwagen komt dan past het gewoon niet", zegt ze.

"Ja, het is een gekkenhuis."

Dat beruchte punt is het kruispunt waar de Sint Annastraat kruist met de Singel en Sint Annaplein. Het is een smal kruispunt waar voetgangers nauwelijks kunnen oversteken, fietsers voor hun veiligheid de stoep boven de straat verkiezen en auto's en vrachtwagens elkaar niet de ruimte geven. "Ja het is een gekkenhuis.''

Bert van Meeuwissen van Gulickx Schoenen zat een tijdje terug een boterham te eten toen hij een enorme klap hoorde. "Er stond een auto bij ons voor de deur geparkeerd en een vrachtwagen botste daar bovenop en sleurde vervolgens de auto nog een stuk mee. Om die reden heb ik ook paaltjes voor de winkel laten zetten."

"Je drinken trilt zo uit je handen als zo'n machine voorbij komt."

"Er komt ook heel veel landbouwvervoer door deze straten. Dat past gewoon niet. Woensdag heb ik er dertig geteld!", zegt een meneer terwijl hij een slok neemt van zijn koffie. "Je drinken trilt zo uit je handen als zo'n machine voorbij komt racen."

Maar zal het echt rustiger worden? "Er komen nog behoorlijk wat mensen hier naartoe om goedkoper te kunnen tanken. De vrachtwagens zijn wel weg maar de auto's niet hoor", zegt een moeder die met een kleuter aan de hand probeert over te steken. "Het zal gewoon druk blijven op dit kruispunt. De tankstations zijn hier om de hoek."

LEES OOK: Navigatiesystemen weten niet dat er een randweg om Baarle-Nassau ligt: 'Het blijft druk in het dorp'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.