Haagse hattrick nekt FC Den Bosch, Helmond Sport wint

10 oktober 2021 om 16:59 • Aangepast 12 oktober 2021 om 16:02
FC Den Bosch heeft zondag in de Keuken Kampioen Divisie een nederlaag moeten slikken bij ADO Den Haag. De ploeg van Jack de Gier ging met 3-2 onderuit. Helmond Sport won later op de middag met 1-0 bij FC Dordrecht.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

Thomas Verheydt was de kwelgeest voor de Bosschenaren met drie treffers. Roy Kuijpers en Soufyan Ahannach scoorden (eindelijk weer eens) namens de Brabantse bezoekers.

Het duel lag in de openingsfase enkele minuten stil nadat de Haagse aanhang vuurwerk op het veld had gegooid. Dit vanwege de puntenaftrek die de KNVB het noodlijdende ADO eerder oplegde.

Helmond Sport
Helmond Sport schreef wel drie punten bij: de ploeg won met 1-0 bij FC Dordrecht. Liam Bossin, de Dordtse keeper, hielp de thuislcub ongewild in de 38e minuut aan de enige treffer. Via zijn lichaam veranderde een inzet van Jellert van Landschoot zodanig van richting dat de bal in het doel ging.