Motorcrosser Jeffrey Herlings terug aan kop in WK met winst GP Frankrijk

10 oktober 2021 om 17:22 • Aangepast 12 oktober 2021 om 16:02
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP gewonnen en daarmee de leiding heroverd in het WK-klassement. De 27-jarige coureur uit Oploo eindigde in de eerste manche als tweede achter de Fransman Romain Febvre. In de tweede manche waren de rollen omgedraaid.
Profielfoto van ANP
ANP

Als nummer 1 van de tweede manche werd Herlings uitgeroepen tot winnaar van de GP. Hij nam net als Febvre 47 punten mee uit Frankrijk voor het WK-klassement. Daarin leidt de Brabander nu met 460 punten, Febvre heeft er 455. De Sloveense titelverdediger Tim Gajser, die als WK-leider naar het zandcircuit van Lacapelle-Marival was gekomen, zakte naar de derde plaats met 450 punten. Gajser kwam in de eerste manche niet verder dan de zesde plaats. Hij eindigde als derde in de tweede race.

"Ik had een geweldige start, maar ik maakte daarna een foutje en ging onderuit", zei Herlings. "Ik wist me terug te knokken naar de tweede plaats en hervond mijn ritme." Enkele rondes voor het einde passeerde hij ook Febvre, die hem in de eerste manche nog nipt voor was gebleven. Herlings boekte zijn vijfde overwinning van dit seizoen en zijn 95e in totaal.

Het seizoen telt nog zes grands prix. Volgende week staat de Grote Prijs van Spanje op het programma.