Vijfde nationale eventingtitel voor Tim Lips in Boekelo

10 oktober 2021 om 18:29 • Aangepast 12 oktober 2021 om 16:02
nl
Tim Lips uit Made heeft voor de vijfde keer de Nederlandse eventingtitel veroverd. In het afsluitende springparcours van de Military Boekelo-Enschede wist hij titelverdedigster Merel Blom achter zich te houden. Thierry van Reine belandde op de derde plaats.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De internationale wedstrijd werd gewonnen door de Duitse amazone Sophie Leube.De Nederlandse ploeg eindigde als zesde in de finale van de Nations Cup. De Britse formatie won, gevolgd door Verenigde Staten en Duitsland.

Lips won in 2007, 2010, 2017 en 2018 ook al het Nederlands kampioenschap eventing. "Ik ging niet naar Boekelo met het kampioenschap in gedachten. Lady Chin heeft in Tokio gelopen en is een goed paard, maar heeft nog niet veel ervaring. Toen ik in Boekelo aankwam, liep ze lekker en reed ik een dressuurproef die op dat moment eigenlijk niet beter had gekund. Dan sta je tweede en begint iedereen over winnen in Boekelo. Dat was niet de opzet, maar na de cross en het springen weet ik nu zeker dat Lady Chin echt een heel goed paard is."

Lips eindigde in het internationale veld als achttiende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.