Video

Ontwerper Piet Hein Eek opent zijn hotel tijdens Dutch Design Week

17 oktober 2021 om 10:00 • Aangepast 18 oktober 2021 om 10:03
nl
Ontwerper Piet Hein Eek opent tijdens de Dutch Design Week de deuren van zijn nieuwe project: het Piet Hein Eek Hotel in Eindhoven. Het hotel telt dertien kamers die zijn ingericht door verschillende kunstenaars.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Piet Hein Eek is van het hergebruiken. Hij werd bekend door meubels van sloophout te maken. Later ontwierp hij ook voor Ikea. Bezoekers kunnen in zijn bedrijfspand in Eindhoven langskomen om zijn meubels te bekijken of om de werkplaats te zien. “Er komen mensen van over de hele wereld hier naartoe,” zegt hij.

Een stoel in het Piet Hein Eek Hotel.
Een stoel in het Piet Hein Eek Hotel.

Nu kan er dus ook geslapen worden in zijn bedrijf in de voormalige fabriek van Philips op Strijp R. “Met zo’n hotel erbij heb je ontzettend veel ruimte en mogelijkheid om een wereld te creëren. Mensen slapen er, gaan er in bad of nemen een douche. Ze eten er. Het is echt even een andere wereld en dat is dan in dit geval onze wereld.”

“Het hotel hebben we voor 95 procent zelf gemaakt. Alle onderdelen zoals stopcontacten en wasbakken heb ik bedacht en is in de fabriek gemaakt.”

Een kamer in het Piet Hein Eek Hotel.
Een kamer in het Piet Hein Eek Hotel.

De eerste gasten slapen er tijdens de Dutch Design Week die op 16 oktober begint. Eek heeft warme gevoelens bij het evenement. “Je kunt aan honderdduizenden mensen je werk laten zien. Belangrijke, internationale mensen komen hiernaartoe om in contact te komen met jonge ontwerpers. Dit is een creatief iets. Warenhuizen, galeriehouders, Ikea: van alles komt kijken om te zien welke jonge ontwerpers zich voor het eerst presenteren. Het is voor creatieve mensen een deur naar de wereld aan het worden en dat is natuurlijk fantastisch.”

De eerste gasten slapen tijdens DDW in het hotel (foto: Omroep Brabant).
De eerste gasten slapen tijdens DDW in het hotel (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.