Het is weer raak: schuimparty in fontein op rotonde in Schijndel

15 oktober 2021 om 08:53 • Aangepast 16 oktober 2021 om 08:20
nl
Lolbroeken hebben donderdagavond zeep in een fontein op de rotonde bij Plein 1944 in Schijndel gegooid. Het gevolg: een grote schuimparty. Echt origineel is het geintje niet, want de fontein was al een paar keer eerder doelwit van schuimliefhebbers.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In de schuim werd donderdagavond een videoclip opgenomen voor een nieuw nummer van volkszangers Arno Sloot en Jan van den Biggelaar. "We zaten in het café en toen we naar buiten keken, stond de fontein onder schuim", lacht Arno Sloot. De twee maakten de videoclip voor hun nieuwe nummer 'Ja, we gaan op stap', dat vrijdagavond wordt uitgebracht.

De opnames van de videoclip in de schuim (foto: Facebook).
De opnames van de videoclip in de schuim (foto: Facebook).

Het begint al een beetje traditie te worden in Schijndel. Vorig jaar rond deze tijd werden drie keer in twee weken tijd flessen afwasmiddel gegooid in deze fontein en in de fontein op de Markt. Donderdag gebeurde dat voor de opname van een videoclip.

Zeepgooiers opgepakt
In 2010 hadden twee grappenmakers minder geluk: zij werden door de politie opgepakt, omdat ze na de halve finale van het WK voetbal (die Nederland won van Uruguay) de fontein op Plein 1944 onder schuim hadden gezet. Ze kwamen weg met een boete.

Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision.
Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision.
Het schuim waaide ook de weg op (foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision).
Het schuim waaide ook de weg op (foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!