PSV is op haar hoede voor PEC Zwolle: 'Beter dan de ranglijst laat zien' - Omroep Brabant

PSV is op haar hoede voor PEC Zwolle: 'Beter dan de ranglijst laat zien'

15 oktober 2021 om 16:39
nl
De wedstrijd PSV-PEC Zwolle van zaterdagavond zal door veel supporters worden gezien als tussendoortje. Maar trainer Roger Schmidt wil nog niet te veel over de wedstrijd heen kijken. “De volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

PEC Zwolle staat momenteel laatste in de eredivisie met pas één punt. Je zou zeggen dat dat geen problemen op gaat leveren voor de huidige nummer twee. Toch waakt Schmidt voor de Zwollenaren. “PEC Zwolle speelt gewoon goed voetbal. Ze hebben heel veel pech gehad. Er zijn maar weinig wedstrijden die ze die ze dik hebben verloren. Ze doen het beter dan de ranglijst laat zien.”

En dus moet PSV volgens de Duitser weer top presteren om de drie punten in Eindhoven te houden. Bij de Eindhovenaren is haast iedereen fit teruggekomen uit de interlandbreak. Alleen Ritsu Doan heeft een blessure opgelopen en zal de komende wedstrijden vanaf de kant moeten toekijken.

Cody Gakpo is hersteld van de hersenschudding die hij opliep tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland. Noni Madueke en Davy Pröpper, twee spelers die voor de interlandbreak nog afwezig waren, keren terug bij de selectie en kunnen spelen.

Vormdip Zahavi
De meest opvallende PSV’ers tijdens de interlandbreak waren Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré. Beide spelers speelden twee interlands en allebei waren ze trefzeker. Iets waar de trainer ook blij mee was. “Ibrahim lijkt een extra kwaliteit te hebben ontwikkeld. Hij scoort goals als middenvelder, dat is iets wat wij goed kunnen gebruiken.

Ook Zahavi kan de goals goed gebruiken. De spits lijkt bij PSV moeilijker te scoren in de competitie terwijl hij voor de nationale ploeg belangrijker is dan ooit. Schmidt wil er niet te veel waarde aan hechten.

“Laten we sowieso pas aan het einde van het seizoen kijken naar de statistieken. Hij doet het goed, maar het kan altijd beter. Hij heeft soms ook een beetje geluk nodig, dat is onderdeel van het voetbal. De ene keer scoor je drie goals de andere keer scoor je niet. Ik weet zeker dat hij genoeg goals voor PSV gaat maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.