Video

Bewoner uitgebrand huis Best aangehouden, mogelijk brandstichting

16 oktober 2021 om 11:37 • Aangepast 25 oktober 2021 om 15:57
nl
De politie heeft de 56-jarige bewoner van een afgebrand huis in Best aangehouden en vastgezet. Zijn huis aan de Mgr. A. F. Diepenstraat stond zaterdagochtend in brand en de politie vermoedt dat hij dat zelf heeft aangestoken.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De man zou binnenkort uit zijn huis gezet worden en heeft volgens buurtbewoners vaker gedreigd dan 'de boel in de hens' te steken.

De politie was sinds het moment van de brand op zaterdagochtend al naar de huiseigenaar opzoek. Hij werd zaterdagmiddag aangehouden in Tilburg.

Eerder gesloten
Zijn huis aan de Mgr. A. F. Diepenstraat werd in 2020 al voor een half jaar gesloten door de gemeente. Op 18 november van dat jaar werd in zijn garage een hoeveelheid harddrugs gevonden.

Zes maanden was het huis compleet verzegeld en dus onbegaanbaar. Volgens de politie heeft de man in die tijd al laten vallen dat hij zijn woning niet zonder slag of stoot zou verlaten. Daarom denken zowel politie als gemeente dat het goed mogelijk is dat de man zelf een aandeel heeft gehad bij de brand.

'Geen zuivere koffie'
De brand ontstond op zaterdagochtend rond half vijf. Het huis was vrijwel leeg, er lagen alleen een matras en een deken. Vermoedelijk woonde de man er dus niet meer. Ook de huizen van zijn buren raakte door de brand zwaar beschadigd.

''Zij zullen doodsangsten hebben uitgestaan'', zegt een voorbijganger. ''Het lijkt mij een van de engste dingen die er is, een brand in je huis.''

Een meneer die ook langs het huis loopt is niet verbaasd als hij het afgebrande huis ziet. ''Het was te verwachten dat zoiets kon gebeuren. Er speelt daar al jaren van alles.''

Een andere voorbijganger weet ook dat er al eerder drugs gevonden zijn. ''Het was daar geen zuivere koffie. Dat daar problemen met drugs waren, wist iedereen hier.''

Extra maatregelen
Tijdens het uitzettingsproces van de woningbouwvereniging deed de man zulke verontrustende uitspraken, dat de politie extra maatregelen nam. Er was extra toezicht, meer surveillance en de wijkagent had veel contact met de buurtbewoners. De politie heeft ook geprobeerd met de huiseigenaar te praten, maar dat lukte steeds niet.

Kijk in de video hieronder naar de brand:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.