's Avonds geen brandende lantaarnpalen in Woensel, overdag wel: zo zit dat

17 oktober 2021 om 11:37 • Aangepast 21 oktober 2021 om 09:41
nl
Lag het Eindhovense stadsdeel Woensel er zaterdagavond door een storing nog pikkedonker bij, zondag overdag branden de lantaarnpalen juist uitbundig. Allemaal het gevolg van problemen met de zender die het signaal 'aan' naar de straatverlichting stuurt, laat Enexis weten.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Toen zaterdag de avond viel, sprongen de lampen in Woensel niet aan door een storing in een zender. Die verstuurde geen signaal naar de lantaarnpalen dat ze moesten gaan branden.

Monteurs van Enexis moesten aan de bak om met de hand de straatverlichting aan te zetten. Precies om drie minuten voor half drie zaterdagnacht was er weer licht in de Woenselse straten.

"Ik was afgelopen nacht best wel bang. Ik woon alleen en als het dan zo donker is op straat dan is dat niet prettig", zegt een oudere dame in een rolstoel. Een ander was het juist nog helemaal niet opgevallen dat het afgelopen nacht donker was in Woensel. "Ik had vannacht mijn ogen dicht. Niks van gemerkt."

"Kan iemand gaan uitleggen wanneer ze moeten branden en wanneer ze uit mogen?"

Zondag laten monteurs van Enexis hun licht schijnen over de storing, tijdens een zoektocht naar de oorzaak. Tot die is gevonden, blijven de lantaarnpalen aan, ook op klaarlichte dag. Enexis: "Uitzetten kost weer veel tijd en zo weten we zeker dat het vanavond ook blijft branden, mocht de storing nog niet opgelost zijn. Veiligheid is nu het belangrijkste." "Ja die lampen zijn al de hele dag aan. Tja dit gaat ons natuurlijk geld kosten", zegt een voorbijganger in de Luxemburglaan.

Een lezer van onze website stuurde zondagochtend een foto van de brandende lantaarnpalen, met de begeleidende tekst: "Om 10.50 uur hebben we nog steeds straatverlichting. Kan iemand gaan uitleggen wanneer ze moeten branden en wanneer ze uit mogen?" Het berichtje werd overigens afgesloten met een brede lach.

Uodate: rond halftwee zondagmiddag liet Enexis weten dat de storing verholpen was en dat de lantaarnpalen weer uit stonden, op een klein aantal na, dat nog handmatig moest worden uitgeschakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.