Motorcrosser Jeffrey Herlings wint GP van Spanje

17 oktober 2021 om 17:28 • Aangepast 19 oktober 2021 om 16:38
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft de Grote Prijs van Spanje gewonnen. De coureur uit Oploo werd derde in de eerste manche en won de tweede manche op het circuit in Arroyomolinos nabij de Spaanse hoofdstad Madrid.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Met de zege verstevigde hij zijn leidende positie in het wereldkampioenschap. Herlings moest in de eerste manche na een matige start in de achtervolging. In de slotfase kon hij zijn concurrent, de wereldkampioen Tim Gajser, inhalen nadat de Sloveen twee fouten maakte. Daardoor eindigde de 27-jarige motorcrosser als derde achter de Franse winnaar Romain Febvre en de Spanjaard Jorge Prado.

In de tweede manche won Herlings op zijn KTM voor Gajser en Prado en eindigde Febvre slechts als zevende. Daardoor greep Herlings de Grote Prijs met 45 punten voor Prado (42), Gajser (40) en Febvre (39).

"Uiteindelijk was het niet zo'n slechte dag", zei Herlings na zijn zege. "Het had beter gekund, maar zeker ook slechter. Ik ga nu naar huis om nog te verbeteren. Met nog vijf races te gaan, kan er nog veel gebeuren. Het is bizar hoe dicht het allemaal bij elkaar staat na zo veel races."

In de wereldtitelstrijd leidt Herlings met 505 punten. Febvre heeft 493 punten en titelverdediger Gajser 490.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.