Man rijdt fietser (84) dood, maar geen cel vanwege zorg voor kinderen

19 oktober 2021 om 14:39 • Aangepast 20 oktober 2021 om 09:23
nl
Een man die onder invloed van de harddrug amfetamine met zijn auto een fietser (84) doodreed in hun woonplaats Kaatsheuvel, hoeft niet de cel in. Dit heeft de rechtbank in Breda bepaald. Een gevangenisstraf zou te grote gevolgen hebben voor de twee jonge kinderen, die hij vrijwel in zijn eentje opvoedt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Toch wordt het de automobilist zeer kwalijk genomen dat hij zo onvoorzichtig en onoplettend over de Monseigneur Völkerstraat reed dat hierdoor een dorpsgenoot werd geraakt, een bejaarde vrouw. Het ongeluk gebeurde vorig jaar oktober.

Mogelijk toch de cel in
De inwoner van Kaatsheuvel (38) krijgt een taakstraf van 240 uur en mag drie jaar niet achter het stuur zitten. Als hij de komende tijd nog eens de fout ingaat, moet hij alsnog zes maanden de cel in.

Volgens de rechter heeft de man achteruit gereden, zonder voldoende te kijken of de weg vrij was. Hierbij botste hij tegen een vrouw op haar fiets. Ze overleed een dag later aan de gevolgen van het ongeluk.

'Groot en onherstelbaar leed'
Hij heeft hiermee de nabestaanden groot en onherstelbaar leed berokkend, zo oordeelde de rechter. In de uitspraak werd verwezen naar de verklaring die de dochter van het slachtoffer tijdens de rechtszaak heeft afgelegd.

De rechtbank voegt er wel aan toe dat het verkeersongeval ook op de bestuurder veel impact heeft gehad en dat hij spijt heeft betuigd. Ook wil de man in gesprek gaan met de nabestaanden. Bovendien is hij nooit eerder op deze wijze in aanraking geweest met justitie. Wel heeft hij in 2005 moeten boeten voor het rijden onder invloed van alcohol.

LEES OOK: Fietsster (84) dag na ongeval Kaatsheuvel overleden, automobilist mogelijk onder invloed van drugs

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.