Chris vindt na 5 jaar zijn gestolen auto terug op een heel bijzondere plek - Omroep Brabant

Chris vindt na 5 jaar zijn gestolen auto terug op een heel bijzondere plek

19 oktober om 19:35 • Aangepast 20 oktober om 11:48
Chris Beemer met zijn gestolen Mercedes-Benz S-klasse.
Chris Beemer met zijn gestolen Mercedes-Benz S-klasse.
Een gestolen auto na vijf jaar terugvinden. Met zo'n verhaal ben je de komende jaren de getapte jongen op een verjaardag. Het overkwam Chris Beemer van de Taylor Group uit Roosendaal. In 2016 werd zijn peperdure Mercedes Benz S-Klasse gestolen. Vijf jaar later duikt de auto met hulp van misdaadjournalist John van den Heuvel op een wel heel bijzonder plek op.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In 2016 werd de Mercedes Benz S-klasse van autohandelaar Chris Beemer gestolen. "We hadden de auto verhuurd en die hebben we nooit meer teruggezien. Gewoon gejat. Maar voor de verzekering is het dan verduistering. Dan heb je pech en krijg je geen cent. En die auto zie je normaal gesproken ook nooit meer terug", vertelt Chris in het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant.

"Via het volgsysteem zagen we dat de auto in Ghana stond."

Normaal gesproken, maar dit verhaal verliep anders. "We hebben van alles geprobeerd om de auto weer terug te vinden. We hebben een privédetective ingehuurd, nepwebsites gemaakt om de dieven in de val te lokken."

Niets van dat alles werkte totdat Chris in 2018 opeens een geautomatiseerd mailtje kreeg van Mercedes dat er iets met de accuspanning van de auto mis was. "Ook het volgsysteem van de auto werkt ineens weer. Die was altijd die tijd stuk geweest. We logden in en zagen dat de auto zelfs in Ghana stond."

Chris belde daarop met John van den Heuvel die het programma Dossier Van den Heuvel maakt. "We zijn vrij snel naar Ghana gevlogen. Daar zijn we een rechtszaak begonnen om de auto naar Nederland te krijgen en toen was het afwachten."

"De auto heeft drie jaar in de brandende zon bij het politiebureau gestaan."

Inmiddels is de auto in een container naar de haven van Rotterdam verscheept. "Ik had alleen de naam van het schip en een foto van de container ontvangen. En zoek het zelf verder maar uit." Samen met John van den Heuvel maakte Chris de container open. "Het was nog maar de vraag of de auto erin zou staan. Maar de Mercedes stond erin. Dat had ik niet durven dromen."

Eén probleem. De auto startte niet. "Heel voorstelbaar. De auto heeft uiteindelijk drie jaar bij het politiebureau in de brandende zon gestaan. Ik breng hem eerst naar de Mercedes-dealer. Misschien dat hij hem nog aan de praat krijgt."

De gestolen auto kwam met in een container naar Nederland.
De gestolen auto kwam met in een container naar Nederland.
John van den Heuvel bekijkt de auto van binnen.
John van den Heuvel bekijkt de auto van binnen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...